Katso video porvarikoulun muotinäytöksestä: Ysiluokkalaiset etsivät koulujen avoimissa ovissa omaa paikkaansa

Ysiluokkalaiset miettivät tulevaisuuttaan. Jotkut valitsevat jatkopaikkansa kavereidensa suosituksesta, toiset tutustumiskierroksella.

Vesa Joensuu
Katso video porvarikoulun muotinäytöksestä: Ysiluokkalaiset etsivät koulujen avoimissa ovissa omaa paikkaansa

Merkonomioppilas Ella Pieniniemi kantoi hääpukua porvarikoulun muotinäytöksessä, joka esitteli Raahen liikkeissä myytävänä olevia juhlapukuja.

Vappu Kallio

Raahen keskiasteiden oppilaitoksilla on ollut tällä viikolla avoimet ovet. Ysiluokkalaiset ovat voineet tutustua niin Raahen ammattiopistoon, Lybeckerin opistoon kuin Raahen Porvari- ja Kauppakouluunkin.

 

135-vuotisjuhlavuottaan viettävällä porvarikoululla ysiluokkalaisia kouluun tutustuttivat timantein merkityt oppaat, heidän joukossaan ensimmäisen vuoden merkonomioppilaat Atte Donskoi ja Anni Halonen. Heidän mielestään koululla vallitsee hyvä ilmapiiri ja rento meininki eikä ketään kiusata.

Vesa Joensuu
Merkonomiksi opiskelevat Atte Donskoi ja Anni Halonen löysivät porvarikoulun opiskelupaikakseen eri reittejä. Atte teki päätöksen tutustumiskierroksen jälkeen; Anni koska kaverit kehuivat koulua.

Merkonomiksi opiskelevat Atte Donskoi ja Anni Halonen löysivät porvarikoulun opiskelupaikakseen eri reittejä. Atte teki päätöksen tutustumiskierroksen jälkeen; Anni koska kaverit kehuivat koulua.

Atte Donskoin mielestä erityisesti datanomikoulutus oli herättänyt pojissa kiinnostusta.

Atte Donskoi valitsi itse porvarikoulun käytyään tutustumassa kouluun avointen ovien päivänä. Anni Halonen puolestaan aloitti porvarikoulun, koska kaverit sanoivat, että se on hyvä koulu.

–Ajatelin, että tästä on hyötyä, jos aikoo yrittäjäksi, kertoi Atte Donskoi, jonka tulevaisuudenkuvassa häämöttää urheiluliike.

Vesa Joensuu
Ysiluokkalaiset Amanda Taskila ja Kaisla-Maria Määttä ovat miettineet tulevaisuutta vain hiukan. Valintojen aika koittaa joulun jälkeen.

Ysiluokkalaiset Amanda Taskila ja Kaisla-Maria Määttä ovat miettineet tulevaisuutta vain hiukan. Valintojen aika koittaa joulun jälkeen.

Merikadun ysiluokkalaisetAmanda Taskila ja Kaisla-Maria Määttä tutustuivat porvarikouluun keskiviikkona. Heistä koulu vaikutti hyvältä. Vaikka porvarikoulu on oman koulun vieressä, eivät he olleet tulleet juuri pohtineeksi, millaista porvarikoululaisen elämä voisi olla.

–En ole ajatellut tänne tulemista, mutta nyt kun olen käynyt täällä, tuntuu, että ei tämä huonokaan vaihtoehto ole, Kaisla-Maria Määttä sanoi.

Amanda Taskilan mielessä oli käynyt kaksoistutkinnon suorittaminen, vaikkei hän ole pohtinut sitä vielä vakavasti. Siinä suunnitelmassa voisi olla porvarikoululla tilaa.

Heidän mielestään jatkopaikoista aletaan keskustella kavereiden kanssa kunnolla vasta joulun jälkeen. Valintojen aika on helmikuussa. Tietoa valintojen tekoon saa heidän mielestään riittävästi.

Tytöt eivät ole vielä tutustuneet muihin oppilaitoksiin. Molemmat olivat kiinnostuneita etenkin porvarikoulun merkonomi- eikä niinkään datanomikoulutuksesta. Kummallakaan ei ole mitään halua viettää koko elämäänsä tietokoneiden parissa.

Avointen ovien päivän järjestely on porvarikoululla yksi projekti muiden joukossa.

Koulun juhlavuoden kunniaksi järjestetyssä juhlapukujen muotinäytöksessä prinsessamekkomaisessa hääpuvussa esiintynyt raahelainen merkonomioppilas Ella Pieniniemi kertoi tehneensä töitä järjestelyjen eteen monta kuukautta.

–Tämä on ihan kivaa aikaa ja pientä jännitystä kaikilla, hän kertoi.

Vesa Joensuu
Juhlapuvun väri on nyt musta. Kimaltelevat paljetit ja kristallit tekevät siitä näyttävän.

Juhlapuvun väri on nyt musta. Kimaltelevat paljetit ja kristallit tekevät siitä näyttävän.

Muotinäytös osoitti, että Raahesta löytyy juhla-asuja hyvin monesta liikkeestä. Juhlapuvun väri oli pääsääntöisesti musta, ja sitä juhlavoittaa ripaus kimmellystä.

Muotinäytöstä juontanut merkonomitutkinnon aikuisopiskelija Heidi Vuorinen kertoi opiskelevansa jo toiseen ammattiin. Ammattikoulun autolinjan käynyt nuori nainen ei työllistynyt autoalalle, joten hän siirtyi opiskelemaan porvarikoululle. Työharjoittelujakson jälkeen hän pääsi heti töihin ja on ollut samassa työpaikassa opintojen ohessa jo vuoden ajan.

–Kaupan ala työllistää tosi hyvin. Vaikka ajat muuttuvat, niin asiakaspalvelijaa tarvitaan aina, sanoi Heidi Vuorinen, joka ei ollut huolestunut automaattikassojen tulosta alalle.

Porvarikoululla saattoi tutustua muun muassa nuorten itse perustamaan yritykseen. Herkkulaku ny myy markkinoilta tuttuja metrilakuja. Idea oli yrityksen viestintäpäällikön Sofiina Pekkarisen.

–Minulle tuli mieleen, että kaikki haluavat ostaa metrilakuja, hän kertoi.

Lukuisten opiskelijoiden yhteisyrityksessä vastuut on jaettu. Yrityksellä on useita toimitusjohtajia, joista Sofia Annunen yksi. Töitä löytyy myös viestintävastaava Tinja Heilalalle sekä kirjanpitäjälle ja markkinointipäällikölle. Yrityksellä on omat Facebook- ja Instagram-sivut.

–Nuoret sijoittavat yritykseen omaa rahaa, ja voitot jaetaan suhteessa siihen, mitä on sijoittanut, kertoi yritysvalmentaja Ilkka Kontinaho.

Porvarikoululaisista noin puolet on viime vuonna ollut mukana nuorten yrityksessä, jossa saa konkreettisen tuntuman liiketoimintaan.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: