Kehitystä kentissä ja kentiltä - urheiluseurojen toimintaa ja hankkeita viedään eteenpäin

Seuratoimintaa ja sen vaatimia puitteita kehitetään itse urheiluseuran, alueen ja kunnan tasolla seurakehittäjän avulla.

Eevi Heikkinen
Kehitystä kentissä ja kentiltä - urheiluseurojen toimintaa ja hankkeita viedään eteenpäin

Marko Keskitalon mukaan Pitkänkarin hankkeen suunnitelmat ovat hyvässä vaiheessa ja ne vaikuttavat erittäin lupaavilta.

Eevi Heikkinen

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n seurakehittäjä Marko Keskitalo saapui Raaheen FC Raahen vieraaksi keskustelemaan seurakehitystyöstä ja Pitkäkarin kentästä.

Raimo Seikkala, FC Raahen varapuheenjohtaja, kertoo, että vierailun teemana on seuran kehittäminen, joka pitää sisällään useita eri osa-alueita seuran toiminnassa.

–Autamme urheiluseuroja haasteissaan ja viemään asioita eteenpäin. On huomattu, miten tärkeää liikunta on jokaisessa ikäluokassa. Ihmisiä ei saada liikkeelle, jos ei ole paikkoja joissa liikkua, kertoo Keskitalo.

Seikkalan mielestä urheiluseurojen toimintaa kannattaa kehittää, kuten myös niille tärkeitä urheilun mahdollistavia olosuhteita.

–Raahen aluetta kun miettii, niin urheilun kannalta on hyvä sauma kehittää yhteistyötä, Keskitalo pohtii.

Keskeiseksi kehityskohteeksi nouseekin Pitkäkarin kenttä, jonka kunnostamisen eteen kymmenen Raahessa toimivaa seuraa on tehnyt yhteistyötä.

–Hienoa kuulla, että suunnitelmat ovat hyvässä vaiheessa ja että monta seuraa on lähtenyt mukaan, juttelee Keskitalo.

Kenttä tuntuukin kaipaavan muutosta, sillä nurmea huonontaneen jääpoltteen lisäksi katsomo on purkukunnossa, eikä kaikkia tarvittavia tiloja ole. Kenttää on kesällä päästy käyttämään tehokkaasti vain kuukauden ajan.

–Luonnonnurmella on kymmeniä kertoja kertaa kalliimpi käyttötunti kuin tekonurmella. Tekonurmella on pidempi käyttökausikin, toteaa Seikkala.

Pitkäkarin uudelle monitoimikentälle esitetään seurojen hankesuunnitelmassa tekonurmea, juoksusuoraa ja ulkofitnesspuistoa. Tavoitteena on, että hankkeen toteuttaa ensi vuonna Raahen kaupunki.

Eevi Heikkinen
Raimo Seikkala ja Marko Keränen pohtivat FC Raahen seuratoiminnan kehittämisen lisäksi Pitkäkarin tulevaa monitoimikenttää.

Raimo Seikkala ja Marko Keränen pohtivat FC Raahen seuratoiminnan kehittämisen lisäksi Pitkäkarin tulevaa monitoimikenttää.

Olosuhteet ovat tärkeä asia harrastamisen kannalta, siitä miehet ovat yhtä mieltä.

–Ilman olosuhteita ei voi harrastaa. Urheilu vaatii ohjaajansa ja heidän motivoimiseksi tarvitaan ajanmukaisia olosuhteita. Työympäristön pitää olla kunnossa, Seikkala perustelee.

Seikkala kertoo, että liikunnan harrastajien määrä on paikkakunnalla kasvussa, mutta harrastamisen puitteet eivät ole kehittyneet samaan tahtiin, mikä vähentää omaehtoisen liikunnan mahdollisuuksia.

Uuden monitoimikentän odotetaan tuovan asiaan muutosta. Lisäksi monien eri seurojen mukana oleminen varmistaa kentän toimivuuden eri lajien kannalta.

–Seuralähtöisyys on hyvä, sillä lopputulos vastaa niiden tarpeita. Lajin harrastajat tietävät lajinsa tarpeet, seurojen asiantuntemusta kannattaa hyödyntää, toteaa Keskitalo.

Urheiluseurojen merkityksessä on Keskitalon mukaan useampi eri taso, on henkilökohtainen puoli, mutta myös yhteiskunnallinen.

–Seuratoiminnassa mukana oleminen antaa ystäviä ja oppeja elämään, tunteiden käsittelyyn, tavoitteen asetteluun ja menestykseen vaadittavaan työhön, seura on minusta pienoiskuva yhteiskunnastakin, mies luettelee.

Yhteiskunnalliselta kannalta hänen mukaansa liikunnan merkitys kasvaa maakunta- ja sote-uudistuksien myötä, kun kuntien tärkeimmäksi tehtäväksi tulee hyvinvointi.

–Tässä Pitkäkarin projektissa myös uusi ulkofitnessalue antaa mahdollisuuden seuroille tehdä tulevaisuuden seuratyötä. Ne tulevat toimimaan entistä enemmän yhteiskunnallisesti merkittävästi, Keskitalo miettii.

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheily ry

PoPLi ry on 1995 perustettu liikunnan ja urheilun palvelujärjestö, jonka tavoitteena on tukea urheilu- ja liikunta-alan järjestöjä maakunnassa.

PoPLi järjestää koulutuksia esimerkiksi talousasioissa ja neuvoo seuroja muun muassa verotuksessa, organisaation kehittämisessä ja urheilijoiden sosiaaliturvaan liittyvissä asioissa.

Yhdistys tukee lisäksi esimerkiksi lasten ja nuorten liikuntaa ja seuratoimintaa erilaisilla hankkeilla ja toimilla.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Tämä on tärkeä asia jos halutaan panostaa kaupungin vetovoimaisuuteen ja nyt jopa ilahduttavaan positiiviseen väestökehitykseen.Millähän mallilla mahtaa olla se keväällä esille tuotu Arboretum?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: