Kiinteän verkon nopeutta kasvatettiin Siikajoella – mahdollisuus jopa 100 megabitin nopeuksiin

Vesa Joensuu
Kiinteän verkon nopeutta kasvatettiin Siikajoella – mahdollisuus jopa 100 megabitin nopeuksiin

Elisa laajentanut kuituverkkoaan Siikajoen alueella.

Raahen Seutu

Elisa laajensi huippunopean kiinteän netin saatavuutta Siikajoella, kun se laajensi kuituverkkoaan ja uudisti kiinteän laajakaistan yhteystekniikkaa. Nyt useat ADSL-yhteydet ovat korvattavissa nopeammilla VDSL2-yhteyksillä Siikajoen Revonlahdella.

Nykyisiä kuparijohtoja voidaan lyhentää tuomalla valokuituverkko pientaloalueille. Näin asukkaille voidaan toimittaa internetyhteyksiä VDSL2-tekniikalla jopa 100 Mbit/s-maksiminopeudella. Huippunopeiden yhteyksien hyödyntämiseksi liittymäsopimus tulee päivittää ja varmistaa modeemin soveltuvuus uuteen yhteystekniikkaan.

–Panostamme jatkuvasti alueen yhteyksien kehittämiseen ja tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme paras mahdollinen verkko. Entistä nopeammat nettiyhteydet hyödyttävät käyttäjiä niin kotona viihtyessä, etätöissä kuin yrityksissäkin, sanoo Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola.

Saatavilla oleva nopeus riippuu asunnon etäisyydestä lähimpään jakokeskukseen. Uudet tarjottavat maksiminopeudet ovat yhteyspituuden mukaan 30 Mbit/s (vaihteluväli 21-30M), 50 Mbit/s (vaihteluväli 35-50M) ja 100 Mbit/s (vaihteluväli 70-100M).

Nopeammat verkkoyhteydet mahdollistavat aiempaa paremmin myös useamman käyttäjän samanaikaisen internetin käytön.

–Nopeiden kiinteiden yhteyksien kysyntää lisää kodeissa käytettävien laitteiden määrä sekä erityisesti erilaiset viihde- ja tv-palvelut.


Kommentit (1)

  • Jussijussi

    Miksei Raaheen saa näitä nopeaMiia yhteyksiä. 4gfä vain kaupitellaan vaikka se on tukossa jo valmiiksi

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: