Kotikyläpäivä kokoaa siikajokiset yhteen ensi lauantaina

Arkisto/Kari Mankonen
Kotikyläpäivä kokoaa siikajokiset yhteen ensi lauantaina

Valokuvien avulla on hyvä tarkastella kotikylän muuttumista ja modernisoitumista.

Raahelainen

Suomi 100 –hankkeeseen liittyvä Kotikyläpäivä järjestetään lauantaina 19.8.2017 klo 10-15 Gumeruksen koulun pihalla ja tiloissa. Kyläpäivätapahtuman tavoitteena on yhdessä tekemisen ja kokemisen kautta pitää yllä yhteisöllisyyttä ja kotiseutuidentiteettiä. Yhteinen kyläpäivä antaa paikan solmia uusia tuttavuuksia ja tutustua kotikylän historiaan, nykyhetkeen ja tähyillä tulevaisuuteen.

Itsenäisyyden juhlavuoden teema "Yhdessä" sai kylän asukkaat havahtumaan yhdessä tekemisen rikastuttavaan vaikutukseen. Kotikyläpäivä ei onnistu yhden pienen yhdistyksen voimin, mutta yhdessä olemme enemmän ja saamme aikaan ikimuistoisen tapahtumapäivän, jossa yhtä aikaa siirretään satavuotiaan Suomen muistitietoa tuleville sukupolville ja kasvatetaan luottamusta suomalaisen maaseudun elinvoimaan.

Tapahtuman järjestäjinä ovat lähes kaikki kylällä toimivat järjestöt: MTK-Siikajoki, Siikajoen maa- ja kotitalousseura, Siikajoki-Seura, Siikajoen osakaskunta, SPR Siikajoki osasto, Lions Club Siikajoki, Siikajoen moottoriurheilijat, Siikajoen Sisu, Siikajoen 4H-yhdistys, Siikajoen Silmu, Jokilaaksojen pelastuslaitos, Karentiakoti ja seurakunta.

Kotikyläpäivässä yhdistykset ja järjestöt kertovat satavuotisen Suomen tarinaa omista lähtökohdistaan.

Esitellään maaseudun työkoneita ja -välineitä satavuotisen Suomen historian ajalta tähän päivään.

Tutustutaan seudun vanhoihin ja edelleen käytössä oleviin työtapoihin, mm. maatalouteen ja kalastukseen liittyen.

Istutaan yhteiseen ruokapöytään ja syödään yhdessä Siikajoen maa- ja kotitalousseuran valmistamaa lähiruokaa.

Tarkastellaan valokuvien kautta kotikylän muuttumista ja modernisoitumista.

Arvuutellaan eri aikakausien "mikättimien" käyttötarkoitusta. Järjestetään toimintanäytöksiä. Peilataan ohjelmallisten hetkien kautta historiaa nykypäivään.

Lapsille on monenlaista mukavaa ohjelmaa.

Maaseututorilla myydään kotikylän tuotteita.

Kotikyläpäivässä julkistetaan Lippo-Liisa 2017 ja istutetaan Tulevaisuuden kuusi koulun pihapiiriin.

Pääsymaksua ei ole ja lounaskeiton lisukkeineen sekä leivoskahvit saa hyvin huokealla hinnalla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: