Malmitien alikulkutunneli etenee Elyssä: suunnitelmaluonnokset valmistuvat syksyllä

Arkisto/ Vesa Joensuu
Malmitien alikulkutunneli etenee Elyssä: suunnitelmaluonnokset valmistuvat syksyllä

Se etenee: alikulun teko Palonkyläntien ja Malmitien risteykseen.

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ilmoittaa käynnistäneensä tie- ja rakennussuunnitelman laatimisen Malmitielle eli kantatielle 88 Palonkyläntien ja Oravantien risteykseen.

Kantatielle 88 Palonkyläntien liittymän itäpuolelle suunnitellaan kevyen liikenteen alikulkukäytävä. Lisäksi Palonkyläntien liittymisnäkemää parannetaan, järjestellään kevyen liikenteen yhteyksiä, uusitaan valaistus ja pysäkkijärjestelyt. Suunnitelmat laaditaan yhteistyössä Raahen kaupungin kanssa.

Hankkeen tavoitteena on kevyen liikenteen ja autoliikenteen turvallisuuden parantaminen.

Suunnitelmaluonnoksia esitellään yleisölle, asianosaisille ja muille asiasta kiinnostuneille syksyllä 2017 ja siitä ilmoitetaan erikseen.

Tiesuunnitelma valmistuu marraskuussa 2017, jonka jälkeen se lähetetään maantielain mukaiseen käsittelyyn. Tässä käsittelyssä tiesuunnitelmasta pyydetään lausunnot eri viranomaisilta sekä Raahen kaupungilta. Ennen lausunnon antamista kaupunki asettaa tiesuunnitelman nähtäväksi, jolloin kansalaisilla on mahdollisuus jättää muistutuksia suunnitelmasta. Lausuntojen ja muistutusten käsittelyn jälkeen Liikennevirasto antaa suunnitelmasta hyväksymispäätöksen.

Tiesuunnitelman valmistuttua hankkeesta laaditaan rakennussuunnitelma.


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Tuleeko se tunneli 100 metriä Vihantiin päin autotiestä kuten aik. oli jutussa keväällä? Jos näin niin siitähän edelleenkin suurin osa pyöräilee silloin yli Malmitien entisestä paikasta. Hyvänä esimerkkinä kun Saloisten koululta ( ei nyt käytössä/uutta ootellaan uutta koulua!) koululaiset kioskille kulkevat 8-tien yli vaikka alikulkutunneli 20 metrin päässä!

  • Nimetön

    Kun suunitellaan niin olisi syytä poistaa mäen päällä olevat liittymät ja talojen pihoilta ajo ohjata yhteen liittymään. Mahdollisuus ohjata autoliikenne pihoilta siihen Honganpalon liittymään. Tällä saataisiin yksi kohta pois joka erittäin vaikeassa paikassa kun tullaan Vihannin suunnasta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: