Vappu Kallio

Merikadun varressa olevan Merikadun koulun purkutyöt ovat käynnistyneet. Suuren betonimöhkäleen purkutyömaa luovutettiin Maanrakennus E. Majavalle maanantaina.

Raahen kaupungin teknisen johtajan Pasi Alatalon mukaan koulun purku alkaa asbestitöillä.

Purkaminen kouraisee veronmaksajien rahapussia. Raahen kaupunki maksaa purkutöistä 216 000 euroa.

–Se on helmikuu tai maaliskuu, kun se on purettu, arvelee Alatalo.

Purkaminen on sen verran kallista puuhaa, ettei kaupungilla ole mahdollisuutta ottaa yhdelle vuodelle eikä ainakaan samaan aikaan monta purkutyömaata.

Alatalon mukaan tavoitteena on toteuttaa yksi tai kaksi purkua vuodessa.

Seuraavana purkulistalla on Rautaruukin vanha pääkonttori, Raahen kaupungin omistama Rautatalo Laivurinkadun ja Sovionkadun varressa.

Rautataloa koskeva asemakaavan muutos on nyt lautakuntakäsittelyssä. Kaupungilla on 6 kuukautta aikaa purkaa talo siitä, kun kaava on saanut lainvoiman. Alatalo ei ole varma, odotetaanko kaavan vahvistamiseen saakka, ennen kuin purkutöihin käydään.

–Ensi keväänä katsotaan, mikä on hintataso ja löytyykö urakoijia, hän katsoo.

Rautatalon purkuun on varattu Alatalon mukaan ensi vuoden budjetissa 203 000 euroa.

Purettavat rakennukset eivät kaupungilta heti lopu. Siitä, mitä seuraavaksi puretaan, käydään Alatalon mukaan neuvotteluja talousjohtajan kanssa.

Kiireellisyysjonossa seuraavina odotettavat Vihannin ja Saloisten koulut.

Pasi Alatalon mukaan purkamisista päätetään, kunhan uusien koulukeskusten rakennusvaiheet täsmentyvät. Näillä näkymin kummankin koulun purku häämöttää vuosina 2019–2020.

Kaupunki omistaa Saloisissa 3 koulua ja yhden päiväkodin, joilla ei ole suurta virkaa. Tyhjentyneen Oravan koulun lisäksi on vanha Myllymäen koulu, joka on bändikäytössä, sekä vanha puukoulu, joka nauttii suojelua.

Rakennusten pitäminen puolityhjillään maksaa. Useimmat niistä ovat myytävien rakennusten listalla. Myllymäen koululla olikin jo vähän aikaa ottaja näköpiirissä pakolaistulvan aikaan.

–Koskaan ei tiedä, mitä käyttöä tulee, on Alatalon havainto.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: