Merikadun koululta kymmenes teos Miilukankaalle: Rattaat jauhavat työtä ja tulevaisuutta

Miilukangas Oy:n ja Merikadun koulun yhteistyön uusin hedelmä paljastettiin tänään.

Sari Jaatinen
Merikadun koululta kymmenes teos Miilukankaalle: Rattaat jauhavat työtä ja tulevaisuutta

Maria Aution, Olga Similän ja Helli Kauppilan yhteistyön komea tulos paljastettiin Miilukangas Oy:llä.

Sari Jaatinen

Tuplajuhlavuoden kunniaksi raahelainen Miilukangas Oy tilasi tänä vuonna kaksi taideteosta yhteistyöoppilaitokseltaan Merikadun koululta.

Uutta oli myös se, että nyt jo kymmenes merikatulaisten suunnittelema teos sijoitettiin muualle kuin yrityksen sisätiloihin.

Toinen tilatuista töistä paljastettiin tänään. Yhdeksäsluokkalaisten Maria Aution, Olga Similän ja Helli Kauppilan yhteistyön tuloksena syntynyt komeaa työn ja tulevaisuuden rotaatiota kuvaava teos komeilee nyt Miilukankaan valimorakennuksen päädyssä.

Teos kuvaa hyvin tehtävänantoa: Miilukangas 50 vuotta, Suomi 100 vuotta ja tulevaisuus.

Tekijäkolmikko itse on tyytyväinen lopputulokseen.

–Onhan tämä aika siistiä, Helli hymyili paljastustilaisuudessa.

–En olisi uskonut, että meidän työmme valitaan, Maria totesi.

Hellille ja Marialle teos on myös kuvataiteen lopputyö, Olga teki vielä oman työn tämän suunnittelemisen lisäksi.

Miilukangas Oy:n henkilökunta valitsi suosikkinsa oppilaiden suunnitelmista.

Parikymmentä ehdotusta ripustettiin seinälle ja henkilökunta sai äänestää niistä.

–Tämä oli ylivoimainen suosikki. Yksinkertainen ja selkeä. Pyörät pyörivät tulevaisuuteen, Suomi menee edelle ja Miilukangas tulee perässä, toimitusjohtaja Pekka Miilukangas kiitteli.

Hammasrattaat tuovat kuvaan liikettä ja samalla ne kuvastavat konepajateollisuuden arkea. Juhlavuoden tunnukset on upotettu rattaiden sisään.

Pekka Miilukangas toteaa oppilaitosyhteistyön olevan henkistä pääomaa. Merikadun koululaisten kanssa on pidetty yhteyttä jo 12 vuotta.

–Nytkin oli päivän piristys kun tuli nuoria ihmisiä portista sisään. Olemme pikku hiljaa löytäneet tavan keskustella ja yhteistyö tuntuu hyvältä molemmista.

Toinen teos, joka toivottavasti ennätetään paljastaa ennen koulujen loppumista, sijoitetaan merelle päin. Sitä voi ihailla aaltojen päältä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: