Eevi Heikkinen

Raahen Meripäivien projektijohtaja Hannele Meskus kertoo sunnuntaina loppuneiden, ensimmäistä kertaa nelipäiväisten tapahtumapäivien olleen menestys.

Tänä vuonna koko tapahtuman kävijämäärä nousi noin 16‑500 aiemman vuoden reilusta kymmenestä tuhannesta.

–Jokaiselle päivälle riitti väkeä, kansainvälisyys todennäköisesti lisäsi mielenkiintoa tapahtumaa kohtaan, toteaa Meskus.

Tänä vuonna komerssin vanhanajan markkinat painottuivat kansainvälisyyteen ja mukana tapahtumassa nähtiinkin muun muassa Street Food Fiesta & Choco Festival.

Hän kertoo myös tänä vuonna etenkin lapsiperheiden ja nuorten löytäneen tapahtuman uusina osallistujaryhminä, mikä näkyy kenties vetonauloissa.

Suosituimmiksi osatapahtumiksi nousivat Pikkukipparin Merirosvoseikkailu, Oulun Miekkailuseuran merirosvot, postivene sekä flyboard-näytökset.

Kävijöiden lisäksi tapahtuman suosio näkyi meritoimijoiden keskuudessa, joita olisi tullut tapahtumaan enemmän kuin siihen voitiin ottaa.

–On saatu pääsääntöisesti positiivista kommenttia, rakentavaa palautetta ja kehitysehdotuksia, jotka pyrimme ottamaan huomioon tulevaisuudensuunnitelmissa, avaa Meskus. Pooki flakkaa siis jatkossakin.

Meripäivien tulevaisuuteen kuuluu joka vuosi uudistuvan ohjelman lisäksi myös museon ranta-alueen kunnostaminen seuraavia teemapäiviä silmälläpitäen, jonka Meskus sanoo olevan tärkeää myös koko kaupungille.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Meripäivät on ykköstapahtuma Raahen kesässä.Nyt oli mukavasti veneitä museonrannassa.Purjeveneitähän sais olla pikkulahdella parkissa enemmänkin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: