Raahen Seutu

Kymmeniä rikoksia tehtailleen ja muun muassa Siikajoella ja Pyhäjoella liikkeisiin murtautuneen kaksikon tuomiot ovat pysyneet Rovaniemen hovioikeudessa ennallaan.

27- ja 37-vuotiaat miehet on tuomittu Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa vuosi sitten kesäkuussa monista rikoksista, joiden joukossa on Siikajoella vuoden 2014 lokakuussa tapahtunut autokorjaamomurto.

Miehistä vanhempi tuomittiin 57 eri rikoksesta vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Nuoremman tuomio oli kovempi: vankeutta tuli täydet 2 vuotta. Tuomio tuli kaikkiaan 71 eri rikoksesta.

Kaksikko sai kolmannen miehen avukseen Pyhäjoella auton varaosaliikkeeseen tehtyyn murtoon. Lokakuun lopussa vuonna 2014 tehty murto epäonnistui murtohälyttimen lauettua, eikä saalista kertynyt.

Miesten mukana muun muassa Pyhäjoen murtoon osallistunut joukon nuorin, 26-vuotias mies, tuomittiin käräjäoikeudessa 18 rikoksesta 7 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Murtovyyhteen osallistui myös 25-vuotias mies, joka sai käräjäoikeudessa 4 eri rikoksesta 4 kuukauden ehdollisen vankeustuomion.

Miehiä syytettiin yhteensä 78:sta eri rikoksesta. Miehet olivat tehneet murtoja Pyhäjoen ja Siikajoen lisäksi Siikalatvan, Lestijärven, Pihtiputaan, Pyhäjärven, Nivalan, Toholammin, Reisjärven, Oulaisten, Perhon, Kannuksen, Ylivieskan, Kalajoen, Vetelin, Halsuan, Kinnulan, Kivijärven, Karstulan, Kajaanin, Kokkolan, Vesannon, Merijärven, Iisalmen, Kaustisten, Kruunupyyn, Kokkolan, Pyhännän, Evijärven ja Haapajärven alueella.

Siikajoelta miehet saivat mukaansa käteistä ja videovalvonnan tallentimen.

Miesten toteuttama rikosaalto oli alkanut toukokuussa 2014 ja päättynyt saman vuoden joulukuussa. Kohteena olivat erityisesti autoiluun liittyvät liikkeet.

Miesten käyttämät sorkkaraudat tuomittiin valtiolle menetetyiksi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: