Oulun kauppakamarin varatoimitusjohtaja: "Miilukangas on hyvä yrityskansalainen"

Raahelainen Miilukangas Oy juhli 50-vuotista yritysuraansa tänään avoimilla ovilla ja juhlavalla seminaarilla.

Vesa Joensuu
Oulun kauppakamarin varatoimitusjohtaja: "Miilukangas on hyvä yrityskansalainen"

Toimitusjohtaja Pekka Miilukangas avasi seminaarin. Hän totesi valtavan toimijoiden sateenvarjon ympäröivän Miilukangas-konsernia. Kaikkia tarvitaan pankeista alihankkijoihin, siivoojista konemyyjiin.

Sari Jaatinen

Sankka sumu himmensi sen verran Miilukangas Oy:n tämänpäiväisiä 50-vuotisjuhlallisuuksia, että kaksi seminaarin alustajavierasta, Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju ja kansanedustaja Matti Vanhanen eivät päässeet juhlaan ajoissa.

Kangasharjua ja Vanhasta kuljettanut lentokone ei voinut laskeutua Oulunsaloon sumun vuoksi. Kello 17 aikaan juontaja, tv-kuuluttajalegenda Pirjo Nuotio sai kertoa yleisölle, että kone on lähdössä uudelle yritykselle kohti Oulua. Vanhasella oli vielä ohjelmassaan juhlapuhe.

Juhlapäivä alkoi aamulla Merikadun koulun kuvataideoppilaiden tekemän taideteoksen paljastustilaisuudella yrityksen päätoimipaikassa Ruonankadulla. Se oli yksi esimerkki monista yrityksen juhlavuoden toiminnoista.

Päivä jatkui avoimilla ovilla, jotka toivat niin ikään Ruonankadulle yhteistyökumppaneita tutustumaan yrityksen tiloihin ja toimintoihin.

–Kahden vuoden päästä tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun tällä paikalla on alkanut konepajatoiminta. Sinne tullaan kutsumaan vanhoja metallimiehiä ja -naisia ja heidän jälkeläisiään, lupasi toimitusjohtaja Pekka Miilukangas.

Vesa Joensuu
Hurmaava televisiolegenda Pirjo Nuotio juonsi juhlaseminaarin.

Hurmaava televisiolegenda Pirjo Nuotio juonsi juhlaseminaarin.

Oulun kauppakamarin varatoimitusjohtaja Esa Pellikainen käytti heittäytymismahdollisuuden hyväkseen ja purki tuntojaan juhlivasta yrityksestä. Vuodesta 1993 kun Pellikainen oli tullut elinkeinoelämän edunvalvontatehtäviin, oli yritys tullut heti vastaan.

–Ensimmäiseksi Miilukankaasta tulee mieleen "hyvä yrityskansalainen". Yritys voisi olla enemmänkin kuin 50-vuotias. Se on jo niin käsite, Pellikainen määritteli.

Miilukangasta määrittää yrityksenä hänen mielestään ennen kaikkea osaaminen ja spontaani ote. Oppilaitosyhteistyötä on tehty kaikilla koulujärjestelmän tasoilla ja idearikkautta löytyy. Tuoreimpana esimerkkinä Pellikainen mainitsi idean koneistajan ammattivaatimusten konkretisoinnilla videoiden kautta nuorille.

–Miilukangas on ollut myös taustalla, kun suurhankkeita on haluttu saada alueelle.

Stategiamietintä on Pellikaisen mukaan toimitusjohtaja Pekka Miilukankaan mieliteemoja. Hän on myös pannut omaa osaamistaan kiertoon ja sparrannut monia.

–Hän on sparrannut isoja ja pieniä palvelu- ja teollisuusalan ihmisiä. Moni on saanut niistä puheenvuoroista paljon omaan hallitustyöskentelyynsä.

SSAB:n Suomen ja Balttian myyntijohtaja Jouni Rättyä totesi vientitilanteen olevan Suomessa nyt hyvän. Lujaa menee.

Ulkomaankauppa ei synny sormia napsauttamalla. Se on Rättyän mukaan raakaa työtä, josta kimallus on kaukana.

Ei riitä, että tuote on hyvä, vaan koko paketin on toimittava.

–Miilukangas on meille asiakas, toimittaja ja joskus kilpailijakin. Kun työ, tuote sekä joustavuus ja sopeutuminen kohdemaan kulttuuriin ja tarpeisiin ovat kunnossa, tulee menemään hyvin, Rättyä näki.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: