Parisuhde päättyi raiskaukseen ja vankilatuomioon

Parisuhde päättyi raiskaukseen ja vankilatuomioon
Raahen Seutu

Rovaniemen hovioikeus on pysyttänyt ennallaan 2 vuoden raiskaustuomion, jonka 23-vuotias mies sai Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa noin vuosi sitten.

Mies oli raiskannut entisen naisystävänsä huhtikuussa 2016 pesutuvassa sen jälkeen, kun oli paljastunut, että tällä oli uusi miesystävä. Parisuhde oli päättynyt, eivätkä mies ja nainen olleet asuneet enää yhdessä.

Osapuolten näkemykset tapahtumien kulusta erosivat suuresti. Naisen kertomusta tuki lääkärin lausunto.

Suurin osa jutun käsittelyyn liittyneistä asiapapereista pysyy salaisina 60 vuoden ajan.

Asianomistaja vaati miehelle yli 2 vuoden tuomiota. Syyttäjä vaatimus oli vuosi ja 6 kuukautta. Käräjäoikeus päätyi 2 vuoteen.

Miehellä oli kontollaan myös muita rikoksia, jotka käsiteltiin erikseen.

Hovioikeus pysytti ennallaan myös käräjäoikeuden oikeiksi katsomat korvausvaatimukset. Miehen tulee maksaa korvauksina entiselle naisystävälleen yhteensä 5300 euroa kivuista ja kärsimyksistä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: