Tuulikki Nousiainen

Raahen Laivan kultakaivoksella eletään jälleen kerran jännittäviä hetkiä. Syyskuun 8. päivänä on tulossa ylimääräinen yhtiökokous, jonka odotetaan laukaisevan nykyisen pattitilanteen.

–Tuon kokouksen jälkeen tiedämme, mille raiteelle kaivoksen tulevaisuus ohjautuu, kaivoksen johtaja Peter Finnäs ennakoi.

Yhtiökokouksessa käsitellään kahta kilpailevaa ehdotusta. Vastakkain ovat kanadalainen yhtiö Firesteel sekä ruotsalais-intialaisomisteinen yhtiö nimeltä Lau Su, joka on tällä hetkellä Nordic Minesin suurin osakkeenomistaja.

Firesteelin suunnitelmissa on järjestää 20 miljoonan Kanadan dollarin rahoitus, jonka turvin kaivoksen toiminta pystyttäisiin käynnistämään uudelleen nopealla aikataululla.

Kanadalaisyhtiö on halukas perustamaan Nordic Minesin kanssa yhteisriskiyrityksen, jossa Firesteelin osuus olisi 51 ja Nordic Minesin 49 prosenttia.

Lau Sun näkemys kaivoksen tulevaisuudesta perustuu osakkeiden uusantiin ja yhtiöjärjestelyyn, jossa toiminta jaettaisiin kahteen osaan kaivosyhtiöksi ja tuotantoyhtiöksi.

Nordic Monesin hallitus on tiettävästi Firesteelin esityksen puolella.

Kaivoksella, samoin kuin koko Raahen tienoolla, on jo väsytty pitkään odotteluun. Viime huhtikuussa uutisoitiin, että Nordic Mines Marknad Ab ja kanadalainen Firesteel Resources ovat solmineet aiesopimuksen. Sen mukaan kanadalaisyhtiö sijoittaa kaivosyhtiöön 20 miljoonaa Kanadan dollaria eli 14 miljoonaa euroa.

Firesteel tunnetaan maailmalla yhtiönä, joka sijoittaa sekä jalometallien etsintään että kaivostoiminnan kehittämiseen.

Mitään ei kuitenkaan tapahtunut.

–Tämä on hyvin monimutkainen ja epätavallinen tilanne, jota on kestänyt koko kevään ja kesän. Asioiden lukkiutuminen on vaikeuttanut myös yhtiön rahoitusta, joka on tällä hetkellä jäässä.

Rahoitusvaikeuksista huolimatta kaivoksen perusmiehitys on kuitenkin pystytty pitämään yllä.

–Ympäristöasioista kuten myös muista velvoitteista on pidetty huolta, kaivoksen johtaja toteaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: