Pienmoottoribensa vähentää ruohonleikkurin katkuvanaa

Emilia Kangasluoma
Pienmoottoribensa vähentää ruohonleikkurin katkuvanaa

Ruohonleikkuriin on saatavilla pienmoottoribensaa, joka vähentää hajuhaittoja.

Ruohonleikkureihin, moottori- ja raivaussahoihin, perämoottoreihin, mopoihin ja aggregaatteihin, moottorikelkkoihin ja lumilinkoihin on saatavilla pienmoottoribensiiniä, joka vähentää pakokaasupäästöjä ja hajuhaittoja autobensiiniin verrattuna.

Nelitahtista pienmoottoribensiiniä myydään yhä laajemmin. Neste kertoo laajentavansa mittarimyyntiverkostoa Pohjanmaalle 5 uudelle myyntipisteelle toukokuun aikana, mutta ei tällä kertaa vielä Raaheen. Verkosto kattaa tämän jälkeen yhteensä 19 asemaa. Lähin mittariasema on Oulussa.

Lisäksi 2-tahti- ja 4-tahtimoottoreille tarkoitettua pienmoottoribensiiniä on myynnissä pienpakkauksissa muun muassa huoltoasemilla.

Nesteen pienmoottoribensiini on puhtaasti palavaa erikoisbensiiniä. Sitä kehitettäessä on ollut tavoitteena pidentää moottorin käyttöikää.

Pienmoottoribensiini suositellaan moottoreiden säilytys- ja seisonta-ajan bensiiniksi, sillä se ei haihdu kuten tavallinen autobensiini.

Tuotteen markkinoijan mukaan pienmoottoribensiiniä käytettäessä moottori käynnistyy helpommin säilytyksen jälkeen keväällä. Sen sisältämä korroosionsuoja suojaa koneiden polttoainejärjestelmää pitkän säilytyksen aikana.

– Pienmoottoribensiini on lähes hajuton tavalliseen bensiiniin verrattuna, ja lisäksi hengitysilma ja ympäristö pysyvät puhtaampina. Se on erinomainen valinta kaikkiin kotitalouksien pienmoottoreihin, Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen Suomen johtaja Sam Holmberg sanoo.


Kommentit (2)

  • ei katkua!

    Viiden litran pöntön saa n. 14-18 eurolla ainakin 2-tahtista (monta merkkiä) eli noin 3 euroa/litra

  • Nimetön

    Jutussa ois ollu hyvä mainita kuin paljon kalliimpaa tuollainen “erikois” bensa on. Tuntuu kauppiaan myyntipuheelta tämä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: