Toni Länkinen

Raahessa järjestetään maanantaina 18.9. valtuustoseminaari ja heti sen perään tilaisuus, missä raahelaisilla on mahdollisuus vaikuttaa kaupungin strategiatyöhön.

Vaikuttaminen tapahtuu nykyaikaisesti internetin välityksellä.

Kansalaiset voivat olla interaktiivisesti yhteydessä tietokoneen ruudun tai kännykän välityksellä.

Viestit tulevat ruutuun samalla tapaa kuin sosisaalisen median Twitter-palvelussa.

Valtuustoseminaari alkaa maanantai-iltapäivänä neljältä ja kysymysten ja ehdotusten aika on kello 17-19.

Raahen kaupunginjohtaja Ari Nurkkala, mihin asioihin kansalaiset pääsevät maanantaina vaikuttamaan?

–Se tulee olemaan suoraa vaikuttamista. Siellä esimerkiksi tulee äänestyksiä. Keskustelua on ainakin seuraavista aiheista; Raahe on lasten kaupunki, Raahessa mennään kaikessa lapset ensin -periaatteella, toinen asia on, että unohdetaan sisäiset rajat ja näyttäydytään ulospäin yhtenä. Lisäksi keskustellaan kaupungin asiakaspalvelutoiminnasta. Eli käymme keskustelua ja teemme linjan vetoa, mitkä ovat käytännön tason linjaukset, Miten pystytään ja mitkä tavoitteet asetetaan.

Tämän tyyppinen toiminta ei taida olla kauhean yleistä?

–Saattaa olla peräti ensimmäinen kerta, kun joku kaupunki lähtee tekemään tällaista näin avoimesti.

Mistä idea lähti näin avoimeen toimintaan?

–Se on nykyaikaa. Kuntalaisten kuuleminen ja mukaan ottaminen on kaiken a ja o. On oikeus ja kohtuus, että kuntalaiset pääsevät vaikuttamaan heitä koskeviin asioihin.

Kansalaisia ilmeisesti halutaan kuulla jatkossakin, eli tämä ei jääne viimeiseksi tämän tyyppiseksi tilaisuudeksi?

–Näin voisi sanoa.

Millainen seuraava vastaavanlainen tilaisuus voisi olla?

–Sitä ei voi tietää. Käytännössä koko asukasdemokratia on tätä samaa, että ihmisille tulee vaikuttamisen mahdollisuutta jatkuvasti.

Olet ollut Raahen kaupunginjohtajana reilut puoli vuotta, kuinka aktiivisesti ihmiset ovat lähestyneet sinua ideoineen ja ajatuksineen?

–Oikein kiitettävällä tavalla ihmiset ovat tuoneet näkemyksiään esiin. Toki minun vaikutusmahdollisuudet ovat rajalliset, mutta valmistelen asioita ja viesti menee eteenpäin minun ja kaikkien virkamiesten kautta.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Lapset? Joku paikalla. Vanhukset;
    oli minullakin…

  • Nimetön

    Kaupunginjohtaja tuo tässä esille sen olennaisen, lapset mutta myös nuoret otettava huomioon, tämä on heidän kaupunki. Kaupunginjohtajalla itsellään nämä onkin jo kotona tuttuja joten ymmärtää hyvin mihin pitää panostaa ja toivottavasti vaikuttajat ja kaupunkilaiset ymmärtää että nyt on näiden asioiden osalta oltava yhtämielisiä.
    Yhteen hiileen puhaltamisen aika on nyt, hoidetaan tämä kaupunki yhdessä, ei vatvota vanhoja vaan keskitytään tulevaisuuteen. Tulevaisuus tuo tullessaan isoja haasteita, paljon kuluja. Meillä on rakennuksia joiden osalta tehtävä mittavia päätöksiä ja se vaatii myös velanottoa, valitettavasti. Mutta jos emme tee riskejä, ole uskaliaita, emme edisty.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: