Pikapuhelu: Raahelaisilta kysellään mielipiteitä päihteistä

Arkisto / Vesa Joensuu
Pikapuhelu: Raahelaisilta kysellään mielipiteitä päihteistä

Raahelaiset pääsevät vastaamaan päihdekyselyyn, joka avautuu 1.12. Vastausaikaa on 7.1. saakka.

Toni Länkinen

Raahen kaupunki toteuttaa päihdetilannekyselyn joulukuussa otakantaa.fi -palvelussa. Kyselyllä selvitetään kaupunkilaisten näkemyksiä ja mielipiteitä päihdehaittojen vähentämisen keinoista ja muista päihteisiin liittyvistä asioista.

Työnsuunnittelija ja Arjen turvaa -toimintamallin koordinaattori Katja Yli-Hukka, mitä kyselyllä haetaan?

–Raahelaisten näkemyksiä ja mielipiteitä päihteisiin, tupakkaan ja rahapeleihin. Eli miten kuntalaiset kokevat asiat, millaista ehkäisevää työtä he toivoisivat, tai mihin kohteisiin kannattaisi kiinnittää huomiota. Haluamme kuunnella kuntalaisia.

Minkä ikäisille kysely on tarkoitettu?

–Se on suunnattu ihan kaikille. Vastausten taustatiedoissa ikävaihtoehtoina ovat muun muassa alle 18-vuotiaat ja yli 60-vuotiaat. Toivomme vastauksia mahdollisimman monipuolisesti.

Miksi tällainen kysely koettiin tarpeelliseksi?

–Raahen kaupunki on mukana sellaisessa Maaseudun arjen palveluverkko -hankkeessa. Siihen liittyen halusimme toteuttaa tämän kyselyn yhteistyössä A-klinikan väen kanssa. He kokivat sen hyväksi, ja he haluavat hyödyntää tuloksia omassa työssään. Me toteutamme kyselyn ja kokoamme vastaukset, ja ehkäisevän päihdetyön tekijät hyödyntävät vastauksia.

Onko vastaavaa kyselyä toteutettu aiemmin?

–Minun tietääkseni näin laajaa kyselyä ei ole ollut.

Milloin julkistetaan tuloksia?

–Osittaisia tuloksia tulee, heti kun ne saadaan sieltä ulos. Lupasimme A-klinikalle, että tammikuun loppupuolella olisi käytettävissä ainakin jonkun verran tuloksista.

Olet koordinaattorina Arjen turvaa -toimintamallissa, joka on osa Maaseudun arjen palveluverkko -hanketta. Kerro hieman tästä toimintamallista?

–Arjen turvan toimintamallin lähtökohta on yksinkertainen: kuntalaisten arjen turva muodostuu toimeentulosta, palveluista, hyvinvoinnista ja osallisuudesta. Arjen palveluverkosto rakennetaan olemassa olevista resursseista paikallisten ja maakunnallisten toimijoiden yhteistyönä. Raahessa kehittämiskohteena ovat nuoret ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: