Tuulikki Nousiainen

Joulu lähestyy pelottavaa vauhtia ainakin sellaiselle, joka havittelee saavansa aikaan omatekoisia lahjoja ja koristeita.

Raahe-opiston rehtori Ritva Mattila, vieläkö opiston kursseille ehtii tai mahtuu joulua tekemään?

–Jouluaiheiset kurssit ovat vielä edessä päin. Aivan uutena kurssina meillä on Pehmeät paketit pukinkonttiin, joka järjestetään viikon kuluttua 24. ja 25. marraskuuta. Kurssilla valmistetaan joustavista materiaaleista muun muassa lastenvaatteita ja rooliasuja. Kankaat ja tarvikkeet pitää tuoda mukana, ompelukoneet ovat kurssipaikalla.

–Jouluisen ikkunakoristeen valmistus rantavehnästä on myös uusi kurssi. Se järjestetään 30. marraskuuta. Rantavehnät on kurssin opettaja kerännyt valmiiksi.

Lasihimmelien valmistus sai suuren suosion, vieläkö siihen tarjoutuu mahdollisuus?

–Juhlavuoden lasihimmeleitä valmistetaan vielä kahdella kurssilla ennen joulua, mutta molemmat kurssit ovat jo täynnä. Varalle voi toki ilmoittautua.

Vieläkö Joulupaja on olemassa?

–Onhan toki. Joulupajan vuoro on perjantaina ja lauantaina 1. ja 2. joulukuuta. Se järjestetään samaan aikaan sekä Raahessa että Vihannissa. Joulupajassa voi valmistaa joulukoristeita itselle tai lahjaksi. Lisäksi tehdään kelluvia kynttilöitä, kuusenkoristeita lasiputkista, sekä jouluisia valaisimia, kuusia, tähtiä, kippoja ynnä muuta sellaista kankaankovetustekniikalla. Joulupajassa myös huovutetaan.

– Mukaan tarvitaan kankaita, pitsejä ja lankoja kankaankovetusta varten sekä erikeeperiä. Kynttilätarvikkeita, lasiputkia ja villoja voi ostaa opettajilta.

Entä jouluruokien valmistus; onko mitään siihen liittyvää luvassa?

–No ainakin karjalanpiirakkakurssi on sellainen. Karjalanpiirakat kuuluvat joulupöytään ainakin heillä, joiden syntyjuuret ovat Karjalassa. Piirakkakurssi järjestetään 25. marraskuuta. Jos omistaa piirakkapulikan, se kannattaa ottaa mukaan.

Tapahtuuko kursseille ilmoittautuminen nykyisin pelkästään netin kautta?

–Netin kautta se on tietysti kätevintä, mutta kyllä meidän toimistolle voi myös soittaa. Ja vielä on heitäkin, jotka tulevat ilmoittautumaan paikan päälle.

Raahe-opiston toimiston numero on 040-1356779 ja 040-1356780, osoite Kirkkokatu 28, toinen kerros.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: