Raahen Seutu

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistyksen AMKE ry:n nettisivuilla kerrotaan, että yhdistyksen jäsenmäärä kasvaa jälleen, kun Raahen Porvareiden Kauppaoppilaitosta ylläpitävä Raahen Porvari- ja Kauppakoulurahasto liittyy AMKEn jäseneksi vuodenvaihteessa.

–Raahen Porvari- ja Kauppakoulu on seurannut vuosia AMKE ry:n toimintaa ja huomannut yhdistyksen kehittymisen vaikuttavaksi ammatillisen koulutuksen järjestäjien edustajaksi, jota kuullaan ja kutsutaan kuultavaksi, kertoo oppilaitoksen rehtori Tapani Piirala.

Piiralan mukaan RPKK:lle on keskeistä, että edunvalvoja tarkastelee koulutuskenttää ylläpitäjäneutraalisti.

Raahen Porvari- ja Kauppakoulu on vuonna 1882 toimintansa käynnistänyt oppilaitos, jonka toiminta perustuu laivanvarustajien Johan ja Baltzar Fellmanin vuoden 1863 suurlahjoitukseen. RPKK on käynyt läpi historiansa aikana useita sekä Suomen historiaan, että koulutukseen liittyviä haasteiden ja kasvun vaiheita. Oppilaitoksen kiinteistö on muun muassa ollut pakkolunastettuna vankileirinä Suomen sisällissodan aikana.

Aluekehityksen sekä valtiontalouden rahoitusleikkausten myötä oppilaitoksen valtiorahoitusosuudella rahoitettavat opiskelijat ovat laskeneet voimakkaasti vajaassa kymmenessä vuodessa. Valtionosuusrahoitus laski peräti 45 prosenttia vuosina 2012 – 2018 Raahen Porvari- ja Kauppakoulun osalta. Samanaikaisesti muu rahoitus nousi 25 prosenttiin vuotuisesta budjetista.

–Haastavan ajanjakson jälkeen oppilaitoksen toiminta ja rahoitus on saatettu tasapainoon, tosin ei ilman kipeitä sopeuttamistoimenpiteitä, Piirala kertoo.

Raahen seutukunnalla on edessä mittavat kasvun vuodet useiden teollisuuden ja energia-alan investointien myötä.

–Raahen Porvari ja Kauppakoulun vahvoilla aloilla yrittäjyydessä ja liiketaloudessa on myös kasvun aika.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: