Ras palvelee myös keskustassa – Hyvinvointipiste on avannut ovensa

Vastauksia terveyspulmiin voi löytää Hyvinvointipisteestä. Influenssarokotuksetkin järjestyvät siellä.

Vesa Joensuu
Ras palvelee myös keskustassa – Hyvinvointipiste on avannut ovensa

Hyvinvointipiste on avannut ovensa Raahen Kauppaporvarissa pari viikkoa sitten. Aulaisäntä Tuomo Laurila on ollut pistämässä paikkoja kuntoon.

Maarit Kesti

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän Hyvinvointipiste on avattu Raahen keskustaan Kauppaporvariin. Hyvinvointipisteessä tarjotaan ohjausta, neuvontaa ja tietoa kaikenikäisten asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi.

Hoitotyön johtaja Minna Alatalo kertoo, että tarve tuoda palveluita keskikaupungille selvisi, kun influenssarokotteita annettiin parina syksynä vanhan Postin tiloissa.

–Silloin palaute, mitä asiakkailta saimme, oli kiitosta siitä, että rokotukset pääsi ottamaan keskikaupungilla eikä tarvinnut lähteä sairaalaan asti tai mihinkään syrjään, Alatalo kertoo.

Hyvinvointipisteen perustamista vauhditti myös vuonna 2016 päivitetty hyvinvointikuntayhtymän strategia, Toimintakykyisenä kotona, jonka yksi keskeisimmistä päämääristä on, että kuntalaiset huolehtivat omasta hyvinvoinnistaan ja käyttävät aktiivisesti sosiaali- ja terveydenhuollon sähköisiä palveluita ja muuta hyvinvointiteknologiaa.

Näistä kokemuksista alkunsa sai Hyvinvointipiste, joka on nyt ollut toiminnassa parin viikon ajan. Alatalo kertoo, että Raaheen on rakennettu ihan omannäköinen malli, jossa toimintaa järjestetään yhteistyössä muiden yhteystyötahojen, kuten järjestöjen kanssa.

Hyvinvointipisteessä tarjotaan erityisesti ohjausta ja neuvontaa asiakkaille. Tällä hetkellä siellä työskentelevät ikääntyvien palveluohjausta ja neuvontaa tarjoavan NeuvoNurkan työntekijät sekä aulaisäntä. Jatkossa siellä on tavattavissa myös muun muassa perhe-, mielenterveys-, päihde-, terveys- ja sosiaalipalveluiden työntekijöitä.

Alatalo sanoo, ettei kysymysten tarvitse aina liittyä terveyteen vaan Hyvinvointipisteeseen voi tulla, kun mikä tahansa asia mietityttää. Apua saa varmasti.

–Täällä voi harjoitella vaikka tietokoneen käyttöä ja hakemusten täyttämistä.

Hyvinvointipisteessä tietoa tarjotaan myös niin sanottujen teemaviikkojen aikana. Ensimmäinen teemapäivä on ensi viikon keskiviikkona, jolloin puhutaan vammaisten ja ikäihmisten oikeuksista ja etuuksista. Tilaisuus on kello 9–12. Puhumassa on muun muassa Raahen kaupungin lakimies Leena Mikkola-Riekkinen.

Seuraava teemapäivä on heti torstai 26.10., jolloin paikalla on kuulonhuoltoyhdistys kello 15 alkaen. 31. lokakuuta puhutaan ravitsemuksesta kello 13 alkaen ja heti sen perän liikunnasta kello 14.10 alkaen. Marraskuussa aiheena ovat muun muassa kipu ja sen hoito sekä masennus ja yksinäisyys.

Hyvinvointipisteessä pääsee myös mittauttamaan verenpaineensa. Myös influenssarokotukset järjestetään Kauppaporvarissa sijaitsevissa tiloissa viikolla 46.

–Monesti puhutaan matalan kynnyksen palvelusta, mutta nyt haluaisin puhua kynnyksettömästä palvelusta, sillä meillä ei ole edes sitä matalaa kynnystä.

Alatalo lupaa, että toimintaa kehitetään entisestään asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan.

–Tätä ei ole valettu sementtiin. Haluaisimmekin kuulla, mitä ihmiset toivovat, tarvitsevat ja haluavat, niin muovaamme toimintaamme sen mukaan.

Alatalo vinkkaa, että Hyvinvointipisteelle etsitään parhaillaan nimeä. Asiakkaat voivat jättää ehdotuksensa vieraillessaan paikalla.

Hyvinvointipiste sijaitsee Kauppaporvarissa, entisen päivittäistavarakaupan tiloissa. Hyvinvointipiste on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9–15 sekä tarvittaessa myös iltaisin.

Lisätietoa pisteen toiminnasta ja tarkemmat teemapäivien aikataulut: www.ras.fi


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: