Rautatalon tontin kohtalo kiinnosti vähänlaisesti raahelaisia

Arkisto / Vesa Joensuu
Rautatalon tontin kohtalo kiinnosti vähänlaisesti raahelaisia

Alun perin Rautaruukin kaupunkitoimistoksi rakennettu Rautatalo on pian historiaa.

Mikko Määttä

Rautatalon tontin tiistai-iltana pidetty yleisötilaisuus ei kiinnostanut raahelaisia. Paikalla oli puolenkymmentä kaupunkilaista.

Nähtäville asetussa kaavassa tontille on suunniteltu kaksi rakennusta, joista toinen on kahdeksan- ja toinen nelikerroksinen.

Asuinkiinteistöjen lisäksi nelikerroksisessa talossa on suunniteltuna liiketilaa rakennuksen eteläpäädyn siipeen.

Kiinnostusta herätti se, miksi tonttia on hukattu maanpäällisiin parkkipaikkoihin.

Raahen kaupungin kaavasuunnittelija Mathias Holmén vastasi, että tontilla maanpinta on aika lähellä merenpinnan tasoa. Maan alle parkkitilojen rakentaminen tulisi myös kalliiksi. Kustannukset on hyvä pitää kurissa, että rakennettavat asunnot menisivät kaupaksikin.

Kyseessä on tasapainoilu autopaikkojen ja rakentamisen määrän välillä, Holmén sanoi.

Tontille rakentavaa Laptia edusti rakennuttajapäällikkö Mikko Lohi. Hän kertoi, että työt tontilla on tarkoitus aloittaa mahdollisimman pikaisesti sen jälkeen, kun kaava on saanut lainvoiman.

Holmén sanoi, että tämä tapahtuu mahdollisesti maaliskuussa.

Lohi arvioi, että asuntojen ennakkomarkkinointi voisi alkaa syksyllä, ja ensimmäisen osan rakentaminen alkaisi aikaisintaan tämän vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa.

Tässä vaiheessa tarkkoja aikatauluja on hankala sanoa. Ensimmäisen vaiheen rakentamisessa Lohi arvioi menevän noin vuoden. Kohteita rakennetaan todennäköisesti limittäin, eli toista rakennusta aletaan tehdä ennen kuin ensimmäinen on valmis.

Lohen mukaan heidän hankkeensa edustaa tyypillistä keskustarakentamista.

Rautatalon tontin kaavasta ehtii sanoa vielä mielipiteensä. Kaava on nähtävissä lokakuun loppuun saakka kaupungin teknisen viraston ilmoitustaululla ja kaupungin nettisivuilla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: