Raahen Seutu

Tänä keväänä viimeisen kerran jaettavaa työelämäpalkintoa tavoitteli 99 mainiota hakijaa. Finaaliin valittiin yhdeksän työpaikkaa, joiden keinot on koottu työelämän uudistamisen resepteiksi.

Palkittavilla työpaikoilla on yhdessä muokattu työtä ja työtapoja tuloksellisempaa ja työkykyä tukevaan suuntaan. Työpaikoilla on otettu käyttöön rohkeita avauksia aina älyvaipoista kokkien laulutuokioon tai ostettu työmatkoja varten matkailuauto. Johto on laittanut itsensä peliin hyppäämällä viemärikaivantoon tai osallistumalla hoitotyöhön. Työntekijät ovat joustaneet työaikajärjestelyissä ja esimiehet tarjonneet mahdollisuuden itsenäiseen työvuorosuunnitteluun. Johtolauseena on ollut ennemminkin ”antakaa mennä” kuin ”ei siitä kuitenkaan mitään tule”.

Työelämäpalkinnon rahasto myöntää tunnustuspalkinnon työpaikoille, joiden toimintatavat ovat edistäneet elinikäistä oppimista, osaamisen kehittämistä, työssä jaksamista ja siten pitkiä työuria. Yhdeksän finalistia palkitaan 9. toukokuuta järjestettävässä Tahdonvoimaa työhyvinvointiin -tapahtumassa. Yhden tunnustuspalkinnon arvo on enintään 30 000 euroa.

Yleisöllä on nyt mahdollisuus äänestää innostavinta reseptiä ja työpaikkaa, jolle myönnetään 10 000 euron lisätunnustus. Yleisöäänestys on auki 20.4.-3.5. Reseptit ja äänestys löytyvät Työelämäpalkinnon verkkosivuilta www.tyoelamapalkinto.fi.

- Työelämäpalkinnon teemana on tänä vuonna tahdonvoima, jota tarvitaan jotta, työyhteisöt löytävät parhaat tavat toimia keskellä työelämän murrosta. Kenellä on paras työelämän uudistamisen resepti? Tutustu resepteihin, poimi hyvät keinot omaan työyhteisöösi ja äänestä omaa suosikkiasi. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa! kannustaa Päivi Sillanaukee, kansliapäällikkö, sosiaali- ja terveysministeriö, Työelämäpalkinnon rahaston johtoryhmän jäsen.

Työelämäpalkinnon rahaston ovat perustaneet sosiaali- ja terveysministeriö ja Sitra, ja sen johtoryhmään kuuluu myös Työsuojelurahaston edustaja. Rahaston alkupääoma oli 300 000 euroa. Sitä ovat kartuttaneet yhtä suurilla osuuksilla Sitra ja sosiaali- ja terveysministeriö, joka osoitti tähän tarkoitukseen Carl Bertelsmann -säätiön Suomelle myöntämän 150 000 euron tunnustuspalkinnon. Rahaston varat käytetään vuoden 2017 loppuun mennessä. Palkinnon myöntää Työelämäpalkinnon rahasto ja palkinnon suojelijana toimii tasavallan presidentti.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: