Eevi Heikkinen

Raahen saariston liikenteestä on tänä kesänä vastannut pääosin risteilyalus M/B Jennamaria ja MeriRaahen saaristokuljetuksista vastaava M/B Jenny. Raahen Fiia ja pelastusristeilijä PR Niilo Saarinen ovat viettäneet hiljaiseloa kuluvana kesänä, jälkimmäinen ei tee risteilyjä lainkaan.

Miltä on kesä vaikuttanut risteilyalus M/B Jennamarialla, onko riittänyt asiakkaita, molempia M/B Jennamariaa ja M/B Jennyä ajava Martti Rantoharju?

–Kevät hiljainen, mutta nyt kun on aurinkoa, niin kävijöitäkin tulee. Lähtijöitä olisi tapahtumien aikaan ollut enemmän kuin on voitu risteilyjä tarjota, Meripäivillä oli aina täysi lasti.

Viime vuonna oli tähän mennessä tuntumani mukaan enemmän asiakkaita, mutta silloin oli lämpimämpi kevät. Risteilyihin vaikuttaa kuljetuksia enemmän huonot säät, joten toiminta riippuu paljolti niistä.

Kuljetuksille on ollut asiakkaita kylmemmilläkin ilmoilla. Mainonta vuoden 2016 retkeilykohteena vaikuttaa vielä, ennen kaikkea ulkopaikkakuntalaisten asiakkaiden keskuudessa. Huomiota on saatu paikallisiltakin enemmän.

Entä M/B Jennyn kuulumiset, MeriRaahen Jouni Leinonen?

Tähän mennessä on ollut noin 30 % enemmän kuljetuksia kuin viime vuonna vastaavaan ajankohtaan. Kelithän ne eniten vaikuttaa, sadekelit ja tuulinen sää vähentävät asiakkaita.

Eniten ovat lisääntyneet ohjelmalliset tyky/tyhy-reissut, joihin kuuluu risteilyn lisäksi ruoka, saunapalvelut ja muuta ohjelmaa.

Tapahtumien aikoihin ihmisiä on tietysti liikkeellä, Pooki Flakkaa -tapahtumassa saimme ajaa aamusta iltaan. Sunnuntaina teimme kaksi ylimääräistä vuoroa suuren kysynnän vuoksi.

Kuinka on Raahen Fiian kesä käynnistynyt, Raahen Purjelaivasäätiön puheenjohtaja Ilmo Arvela?

–Tilanne on se, että kevään kosteiden säiden vuoksi risteilyjen aloittaminen myöhästyi, ei päästy Pekanpäivillekään mukaan. Kysyntää on ja ennakkomyynti on toiminut, on ollut loppuunmyytyjäkin vuoroja. Vastaanotto on ollut positiivinen.

Meripäivillä emme pystyneet ajamaan loppuun konerikon vuoksi. Olemme käynnistäneet korjaustoimet, mutta en osaa sanoa milloin saamme aluksen kuntoon. Turvallisuus on ykkönen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: