Maarit Kesti

Raahen sairaalan alkuperäinen muuntamo vaihdetaan uuteen perjantain ja lauantain välisenä yönä. Muuntamo on tullut tiensä päähän palveltuaan alueella 60-luvun puolivälistä lähtien. Vaihdos aiheuttaa sairaalan ja terveyskeskuksen alueella sähkökatkoksen, jonka kesto on arvioilta 12 tuntia. Sähkökatkos vaikuttaa kaikkiin sairaalan tontilla sijaitseviin rakennuksiin.

–Tämä on ajoitettu niin, että päivätoiminta lakkaa ja ympärivuorokautinen toiminta, mitä meillä on aina, on varajärjestelmän perässä, kertoo kiinteistöpäällikkö Pekka Kastell.

Varajärjestelmällä huolehditaan, että tarvittavat laiteet pyörivät myös sähkökatkon aikana. Varavoima on mitoitettu niin, että se riittää sairaalan tarpeisiin.

–Olemme kiertäneet osastot ja kiinnittäneet huomiota erityisesti potilasturvallisuuteen ja siihen, että toiminnalliset riskit minimoidaan. Tämä tehdään muun muassa niin, että osastoilla tietyt laiteet ovat upsatussa sähkössä, eli ne toimivat tasaisesti sähköpiikeistä huolimatta, kertoo Raahen kaupungin tietohallintopäällikkö Kari Väyrynen.

Muutostyö tehdään Raahen sairaalan, Raahen Energian, kaupungin Ict-palveluiden ja muuntamourakoitsijan yhteistyönä. Henkilökunta on varautunut päivystämään yön ajan.

–Me olemme varautuneet myös siihen, että muutoksen jälkeen käymme käynnistämässä laitteita uudestaan, mikäli ne eivät automaattisesti nouse ylös, Väyrynen kertoo.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: