Saloisten Salama on virkeä ja hyvinvoiva 70-vuotias

Raahelaisseura on liikuttanut vuosikymmenien aikana kymmeniä tuhansia raahelaisia.

Vesa Joensuu
Saloisten Salama on virkeä ja hyvinvoiva 70-vuotias

Saloisten Salaman puheenjohtaja Terho Hautamäki on harrastanut itsekin runsaasti eri urheilulajeja.

Toni Länkinen

Saloisten Salama juhlii tällä viikolla 70-vuotissyntymäpäiviään. Tarkemmin sanottuna raahelaisseura täytti pyöreitä jo huhtikuun alussa, mutta juhlan hetki on lauantaina.

Yhdeksän vuotta SalSan puheenjohtajana toiminut Terho Hautamäki on ollut seurassa noin puolet sen olemassaoloajasta.

–On se seura minulle tärkeä ja iso osa elämää. Ihmisellä täytyy olla harrastuksia. Seurassa on samanhenkistä porukkaa, joten täällä on mukava kulkea. Saloisten Salama on virkeä ja hyvinvoiva 70-vuotias, Hautamäki painottaa.

Voimistelu- ja urheiluseura Saloisten Salaman toiminta käynnistyi heti vilkkaana. Se oli toiminut aiemmin jo vuoden verran Raahen Ponnistuksen alaosastona. Lajikirjo oli alusta saakka varsin laaja, mutta yleisurheilu on ollut suurin laji käytännössä aina.

Tällä hetkellä seurassa voi harrastaa yleisurheilua, lentopalloa, painia ja hiihtoa. Vuosien varrella mukana on ollut myös muun muassa nyrkkeily ja luistelu.

SalSa on järjestänyt aikanaan myös erilaisia huvitapahtumia ja seuralla on ollut oma huvitoimikuntansa.

–Seura on järjestänyt joskus jopa 18 huvitapahtumaa vuodessa, Hautamäki muistelee.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Kymmenet tuhannet ihmiset ovat olleet osa Saloisten Salamaa seitsemän vuosikymmenen ajan. Seuraan on tullut valtava määrä SM-mitaleita ja menestystä eri lajeista.

Tällä hetkellä jäseniä on noin 800, mutta aina tilanne ei ole ollut yhtä ruusuinen. Seuran toiminta oli jopa vaarassa loppua jo kymmenen toimintavuoden jälkeen, mutta toisin kävi.

–Silloinen puheenjohtaja esitti, että lopetetaan toiminta, mutta toiminta kuitenkin jatkui tauotta koko ajan. Silloin ei tahtonut löytyä riittävästi toimijoita, se on nykyäänkin suurin puute. Vetäjiä saisi olla enemmän, Hautamäki toteaa.

Puheenjohtaja kertoo, että vaikka vetäjiä saisi olla enemmän, talkoolaisia ilmaantuu varsin kiitettävästi.

–Kohtuullisen hyvin heitä on löytynyt.

Hautamäki toivoisi kuitenkin uusia tulokkaita mukaan seuratoimintaan. Hän olisi omien sanojensa mukaan valmis hyppäämään jo sivuun puheenjohtajan paikalta.

–Mielellään luovuttaisin sen tehtävän jollekin toiselle. Uutta porukkaa otetaan muutenkin vastaan. Meiltä löytyy kaikentasoisia tehtäviä. Jokainen osaa varmasti jotakin. Toivomme, että myös yleisiin kokouksiimme tulisi enemmän väkeä, Hautamäki alleviivaa.

Hautamäki on tyytyväinen siihen, että seuran talous on saatu hyvään jamaan.

–On ollut vuosia, jolloin on maksettu vielä edellisvuoden menoja. Mutta nyt seuran talous on hyvällä mallilla, Hautamäki kertoo.

Lauantaina kello 14 liikuntahallilla käynnistyviin Salaman juhliin ovat tervetulleita kaikki. Puheenjohtaja vakuuttaa, ettei ketään käännytetä ovelta, vaikkei taustaa seurassa olisikaan.

–Ovella ei tarkisteta, onko ollut seuran jäsen. Kaikki jotka haluavat juhlistaa Saloisten Salamaa, voivat tulla paikalle, Hautamäki vahvistaa.

Seuran "superviikonloppu" huipentuu sunnuntaina kello 15 alkavaan lasten kevätriehaan. Muutaman kerran järjestetty tapahtuma on houkutellut aiemmin paikalle jopa viitisensataa lasta.

Saloisten Salama

Perustettu 2.4.1947.

Toiminta uhkasi loppua noin kymmenen vuotta perustamisen jälkeen, mutta toisin kävi.

Vaikeat ajat seura selvitti pitäen urheilukipinää yllä lähinnä hiihto- ja yleisurheilutoiminnan voimin.

1960-luvun lopulla paikkakunnan piristyessä seuratoimintakin alkoi jälleen viritä. Pienestä maalaiskuntaseurasta kasvoi Raahen ja Saloisten kuntaliitoksen myötä johtava kaupunkiseura 1980-luvulle tultaessa.

Liikuttanut vuosien saatossa kymmeniä tuhansia raahelaisia, vauvasta vaariin.

Tällä hetkellä noin 800 jäsentä.

Lajivalikoimissa nykyään: yleisurheilu, lentopallo, paini ja hiihto.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: