Vappu Kallio

Revonlahden länsipuolelle tulee kolmisenkymmentä tuulivoimalaa kahden puolen Kasitietä Kangastuulen saatua osayleiskaavan läpi Siikajoen valtuustossa.

Siikajoen kunnanvaltuusto joutui äänestämään kolmesti Kangastuulen tuulivoimapuistoa koskevissa asioissa. Hanketta ei pantu jäihin odottelemaan haittaselvitysten valmistumista.

Hanketta vastaan harasi valtuutettu Jari Ojala (ps), joka esitti tuulivoimalahankkeiden keskeyttämistä terveysvaikutusten selvittämisen ajaksi. Hän oli tehnyt asiasta valtuustoaloitteen viime joulukuussa.

Myöhemmin Riitta-Liisa Salmenkangas esitti kaavan jättämistä pöydälle. Jari Ojala kannatti. Äänestyksessä 13 kannatti asian käsittelyn jatkamista.

Kaavaa käsiteltäessä Ojala esitti sen hylkäämistä. Risto Niemelä kannatti häntä. Kaava hyväksyttiin kunnanhallituksen esittämässä muodossa äänin 12–7 yhden äänestäessä tyhjää.

Kaavan hyväksymisen puolesta äänestivät Erik Ekman, Sauli Kallio, Tuomas Ketola, Mikko Kinnunen, Vesa Koskela, Kauko Lehto, Minna Luoma, Aila Mäkisalo, Ilkka Nieminen, Raine Niinimaa, Sami Nyman ja Kaisa Ranta. Juhani Yrjänä äänesti tyhjää.


Kommentit (5)

 • Nimetön

  Valtiotalouden tarkastusvirasto VTV:n mukaan tuulivoimatuotannon tukeminen on osoittautumassa ennakoitua kalliimmaksi. Nykyisellä hintakehityksellä tukimenot ovat nousemassa arviolta yhteensä 2–3 miljardiin euroon vuodesta 2017 vuoteen 2030 mennessä.

  Tuulivoimaa tuetaan maksamalla valtion varoista tuottajille tukena tavoitehinnan ja markkinahinnan erotus.

  Tukijärjestelmällä todennäköisesti saavutetaan tavoiteltu tuulivoimaloiden 2 500 megavolttiampeerin kokonaiskapasiteetti, mutta tuen kustannustehokkuus pysyy heikkona niin kauan kuin sähkön markkinahinta on alhaalla, VTV toteaa.

  Vuonna 2011 tuulisähkön markkinahinta oli 50 euroa megawattitunnilta ja on siitä laskenut 30 euroon. Tuulisähkön tavoitehinta on ollut vuodesta 2016 alkaen 83,50 euroa megawattitunnilta. Tuottajille maksettava osuus on noussut yli 60 prosenttiin tavoitehinnasta

  lähde: yle

 • kettunen

  Taas tuhlataan veronmaksajien rahoja.Kannatamatonta bisnestä ilman valtion takaamaa syöttötariffia.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: