Sudet raatelivat koiran Siikajoella

Tuulikki Nousiainen

Hirvijahdissa ollut metsästyskoira joutui susien raatelemaksi Siikajoella keskiviikkona iltapäivällä. Onnettomuus sattui Hummastinjärventien ja Majavaojan välisellä alueella.

–Koira oli raadeltu erittäin pahoin, Siikajokilaakson riistanhoitoyhdistyksen petoyhdysmies Erkki Kivimäki vahvistaa.

Koira oli rodultansa jämtlanninpystykorva. Omistaja alkoi pelätä pahinta, kun yhteys tutkapantaan katkesi kesken hirvenhaukun. Panta oli irrotettu ja revitty hajalleen. Koiran jäännökset löytyivät vähän myöhemmin.

Petoyhdysmiehen saamien tietojen mukaan Revonlahdella oli nähty tiistaina neljän suden lauma. Sudet olivat tuolloin Tokolan sikalan lähettyvillä. Ne olivat saapuneet idän suunnalta.

Vasta aluillaan olevaan hirvijahtiin susien läsnäolo tekee pahan takaiskun, Erkki Kivimäki arvioi.

–Ei kukaan uskalla enää päästää koiraansa susien raadeltavaksi. Muutenkin ovat hirvet hajallaan ja vähissä. Eikä ihme, kun tuollainen petolauma on asettunut samoihin maisemiin.

Oikaistu: 19.10. klo 9.46: koira oli rodultaan jämtlanninpystykorva.


Lue myös nämä


Kommentit (2)

  • Metsäatäjä

    Koira ei ollut karhukpira vaan jämpti

  • Sari Kurikka

    Syyskuun alusta asti on ollu tiedosa susiongelma lammastilalla ja sen vuoksi jouduttiin kuukautta aiemmin siirtämään lampaat rantalaitumilta kotitarhoihin. Jälkiä on ollut, mutta niihin ei ole asiantuntijat ottanu kantaa, kissoja näillä nurkilla vaan liikkuu. Jos näihin laumoihin ei voi mitenkään puuttua niin miten on tilanne vuoden päästä, tuotantoeläimiäkään ei voi päästää edes laitumille. Tervetuloa viherpiipertäjät laitumille laumanvartijoiksi ja hirvimetsille ajomiehiksi koirien tilalle. Mutta koiran menetys on tosi ikävä asia!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: