Kristiina Tuikkala

- Valinta on herättänyt keskustelua siinä määrin, että olen pyytänyt selvitystä valintaprosessista, toteaa Raahen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jarmo Myllymäki tietohallintopäällikön valinnasta.

Selvittelyn kohteena on hallintolautakunnan valintaprosessi, joka koski Raahen kaupungin tietohallintopäällikön virkaa. Keskustelua ja ihmettelyä on aiheuttanut lautakunnan täpärä äänestyspäätös, jossa valituksi tuli oululainen Kari Väyrynen. Alunperin virkaan esitettiin soveltuvuustestien perusteella konsulttiyritys Personell Oy:n parhaaksi katsomaa Jouko Selkälää, joka on Raahesta.

Koulutukseltaan Selkälä on filosofian tohtori, kun valittu on luonnontieteiden kandidaatti ja insinööri. Hakuilmoituksessa haettiin henkilöä, jolla on soveltuva korkeakoulututkinto, ei siis ylemmän asteen yliopistotutkinto.

Kahvipöytäkeskusteluissa raahelaistaustaisen ja korkeammin koulutetun Selkälän syrjäyttäminen on yhdistetty poliittiseen peliin, vaikka tietohallintopäällikön viranhoidossa puoluekannalla ei olekaan merkitystä. Selkälä on julkikokoomuslainen ja ehdotuksen Väyrysen valinnasta teki vasemmistoliiton Matti Roukala. Äänestys oli suljettu lippuäänestys.

Jarmo Myllymäki kertoo kuulleensa spekulointeja, mutta toivoo, ettei enää tänä päivänä puoluekannalla ole valinnoissa merkitystä.

Myllymäki toteaa prosessin olevan vielä kesken. Juridisesti valintaprosessi näyttää menneen oikein eli muotovirhettä ei ole tapahtunut. Näillä näkymin hän ei ole käyttämässä otto-oikeuttaan eli ottamassa asiaa uudelleen käsittelyyn.

Puheenjohtajan lisäksi myös kaupunginhallituksella ja kaupunginjohtajalla on otto-oikeus.


Kommentit (8)

  • Samppa

    “No hei, paras valittiin ja pulinat pois.”

    Jep jep, “paras” valittiin, pätevin jäi valitsematta. Että sellaista.

  • Nimetön

    Minkä ihmeen alkuperäisen päätöksen? Lautakunta se päätökset tekee.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: