Vappu Kallio

Härkätorin puiston laidalla olevaa liikennerakennusta jatketaan ensi kesään mennessä. Sovionkadun ja Palokunnankadun reunalta puretaan 3 puurakennusta uuden liiketalon tieltä.

Rakennus Miilukangas aloittaa korttelin kakkosvaiheen rakentamisen heti, kun ensimmäinen vaihe on saatu päätökseen ja lupa-asiat ovat kunnossa. Toimitusjohtaja Kalevi Niskalan mukaan uutta 2017 neliömetrin suuruista liike- ja asuinkerrostaloa ryhdytään rakentamaan heinäkuun 1. päivänä.

Sovionkadun pohjoisreunalle syntyy yhtenäinen kymmeniä metrejä pitkä rakennuskolossi, sillä Miilukangas rakentaa pian valmistuvan talon jatkeeksi toisen vaalean 4-kerroksisen liike- ja asuinkerrostalon.

As Oy Reiponportin Sovionkadun puoleinen aaltopeltiseinä puretaan, kun rakennukset kiinnitetään yhteen. Myös Reiponkadulla oleva aaltopeltiseinä häviää, kunhan korttelin kolmanteen rakennusvaiheeseen päästään.

Rakennusyhtiö on hakenut Raahen kaupungilta poikkeamislupaa, sillä uusi rakennus ylittää tontin rakennusoikeuden yli 200 neliömetrillä. Lisäneliöt tulevat kolmanteen ja neljänteen kerrokseen, minne rakennetaan pieniä kaupunkiasuntoja, käytännössä yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, joissa on suuret lasitetut parvekkeet. Rakennuksen sisäpihalla oleva porraskäytävä ei mahdu kaavoitettuun tilaan, vaan se sijoittuu ulommas kuin alun perin suunniteltiin. Raahen kaupunginhallitus on myöntänyt poikkeamisluvan.

Kalevi Niskalan mukaan lisäneliöitä otetaan saman korttelin naapuritontilta Reiponkadulta, jonne ei mahdu sitä määrää neliöitä, kuin sinne on kaavoitettu. Korttelin yhteenlaskettu asuinkerrosala aiotaan pitää kaavoituksen mukaisena.

Rakennus Miilukangas
Havainnekuva osoittaa, miltä liike- ja asuinrakennus näyttää valmistuttuaan Sovionkadulta katsottuna.

Havainnekuva osoittaa, miltä liike- ja asuinrakennus näyttää valmistuttuaan Sovionkadulta katsottuna.

Raahen kaupunginhallituksen puheenjohtajan Jarmo Myllymäen mukaan kaupunginhallituksessa on suhtauduttu hankkeeseen myönteisesti ja peukutettu sitä, että kaupunkikeskus kehittyy.

Myllymäen mukaan eniten hallituksessa keskustelutti kortteliin liittynyt pakkolunastuspäätös. Kaupunki joutui joulun alla pakkolunastamaan yhden Palokunnankadun puutalon omistajiltaan, jotta kortteli saatiin liikerakennuskäyttöön.

Niskalan mukaan tänä kesänä valmistuvan liikerakennuksen katutasoon siirtyy Raahessa jo nykyisin toimivia yrityksiä.

– Ne, jotka tulevat, vaihtavat kivijalasta toisen. Olemme käyneet kaikkien julkisuudessa toiveissa olleiden yritysten kanssa neuvotteluja, mutta uusia toimijoita on aika vaikea saada Raaheen, neuvotteluja kuitenkin jatketaan koko ajan, Niskala kertoo.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Hyvä hyvä. Jos ei ränsistyneistä vanhoista puutaloista pidetä huolta, niin ne joutaakin purkaa rumentamasta kaupunkikuvaa. Jotkut talot ovat osoittautuneet jopa vaarallisiksi kun ovat olleet romahduspisteessä. Kaupunki on kaupunki ja keskusta on keskusta. Olkoon rakennukset sen mukaisia.

  • Nimetön

    Ehdotan että Rantakadulta puretaan kaikki puutalot ja rakennetaan 10-15 kerrosta korkeita taloja.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: