Tornin kiinalainen ravintola sulkeutuu näköalahissitöiden ajaksi

Tornitalon näköalahissi sulkeutuu ensi viikolla 6 viikon ajaksi, samoin tornin huipulla toimiva kiinalainen ravintola.

Vesa Joensuu
Tornin kiinalainen ravintola sulkeutuu näköalahissitöiden ajaksi

Tornitalon näköalahissi sulkeutuu ensi viikolla torstaina. Samalla menee kiinni huipulla toimiva kiinalaisravintola Hai Long.

Vappu Kallio

Raahen Tornitalon hissi on päästänyt epäilyttäviä ääniä jo jonkin aikaa.

Asunto-osakeyhtiö Raahen Tornitalon isännöitsijän Piia Väyrysen mukaan nykyinen hissin tekniikka on elinkaarensa päässä ja vaatii modernisointia.

Nykyinen hissi on yli 20 vuotta vanha. Vuoden 1995 kieppeillä asennetun Koneen hissin tilalle on tilattu saksalainen Schindler.

Vesa Joensuu
Tornitalossa oleva Koneen hissi on noin 23 vuotta vanha.

Tornitalossa oleva Koneen hissi on noin 23 vuotta vanha.

–Remontti ei tule kyseeseen, koska hissiin ei saa enää osia, kertoo Piia Väyrynen.

Modernisointi tarkoittaa sitä, että hissi ei uudistu täysin, vaan siihen jää vanhaa. Kori säilyy, mutta koneisto, tekniikka, automaatio ja pintoja uusitaan. Ikkunat ja näköalakyyti säilyvät.

Vesa Joensuu
Näitä Raahen keskustan maisemia voi katsella näköalahissistä enää viikon verran. Seuraavan kerran näköalahissiä voi käyttää maaliskuussa.

Näitä Raahen keskustan maisemia voi katsella näköalahissistä enää viikon verran. Seuraavan kerran näköalahissiä voi käyttää maaliskuussa.

Hississä ei kuulla hissimusiikkia, eikä siitä tule puhuvaa.

Näköalahissi on ravintola-asiakkaiden ainoa reitti Tornitalon huipulla, 13. kerroksessa olevaan kiinalaiseen ravintolaan, ellei lukuun oteta hissin vieressä olevaa hätäportaikkoa. Kulkuyhteyden puuttuessa ravintola on päättänyt sulkea ovensa hissiuudistuksen ajaksi.

–Hissiremontti kestää 18.1.–4.3. Me avaamme maanantaina 5.3., kertoo Hai Long -ravintolan yrittäjä Sang Wang.

Ravintola joutuu lomauttamaan 6 viikoksi kaikki työntekijänsä. Ravintolassa työskentelee omistajapariskunnan lisäksi kolme tarjoilijaa ja kaksi kokkia.

Sang Wang kertoo toivovansa, että hissistä tulee nykyistä parempi ja turvallisempi. Hänen mukaansa hissi on välillä pysähtynyt kerrosten väliin lasten hypittyä siinä. Hississä hyppimisestä on varoitettu hissiin käyttäjiä.

Hai Long on toiminut Tornitalon huipulla melkein 12 vuotta. Se avautui heinäkuun 15. päivänä vuonna 2005. Sen suosio oli välillä niin suuri, että asiakkaita oli enemmän kuin ravintola pystyi palvelemaan, ja ravintola joutui sulkemaan välillä ovensa. Ravintola on säilyttänyt suosionsa.

Sang Wangin mukaan ravintolaa ei remontoida sulun aikana.

Vesa Joensuu
Kiinalainen ravintola Hai Long avautuu nykyisenlaisena hissiremontin päätyttyä.

Kiinalainen ravintola Hai Long avautuu nykyisenlaisena hissiremontin päätyttyä.

Lasten koulunkäynnin takia kiinalainen ravintolaväki aikoo viettää pakollisen loma-aikansa ja kiinalaisen uuden vuoden juhlansa Suomessa. Helmikuussa alkava kiinalainen Koiran vuosi on Sang Wangin mukaan hyvä vuosi aloittaa toiminta uudelleen.

Tornitalon ylimmäinen kerros oli pitkään tyhjillään ennen Hai Longia. Paikalla ovat toimineet ainakin Ravintola Torni, Kahvila-ravintola Kasuuni sekä toinen kiinalainen ravintola.


Kommentit (7)

  • Ruokapaikkoja ainakin on

    Ainakin ruokapaikkoja paikkakunnalla piisaa väkimäärään nähden hyvin. Yrittäjyyttä riittää sillä alalla, vaikka onkin armottoman kova ala, siinä on palkka lujassa.

  • RaaheehaaR

    Raahen kaupunki soosaa yrittäjä maksaa! Miksiköhön emme saa lisää yrittäjiä tähän hyväveli kaupunkiin?
    Pitäiskö Raahen kaupungin edustajien viihdoin viimein uskaltautua katsomaan peiliin?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: