Tulevaisuusseminaari Raahessa: mukana muun muassa Mikael Jungner

Antti Nikkanen
Tulevaisuusseminaari Raahessa: mukana muun muassa Mikael Jungner

Mikael Jungner tulee esittelemään omia visioitaan Raaheen elokuiseen tulevaisuusseminaariin.

Yksi Suomi 100 -juhlavuoden päätapahtumista Raahessa on lauantaina 26.8. järjestettävä tulevaisuusseminaari Minne mennään, Suomi? Luvassa on kiinnostavia puheenvuoroja sekä paneelikeskustelu.

Seminaariin on kutsuttu alustajiksi monipuolinen joukko asiantuntijoita yhteiskunnan eri aloilta. Luvassa on niin konkreettisten aiheiden kuin visioidenkin kautta läpileikkausta Suomen tulevaisuudesta.

Viestintätoimisto Kreab Oy:n toimitusjohtaja, visionäärinen Mikael Jungner pohtii puheenvuorossaan tulevaisuuden työelämän vaatimuksia. Millaista osaamista muuttuvilla työmarkkinoilla tullaan tarvitsemaan ja miten esimerkiksi teknologian kehitys vaikuttaa tulevaisuuden työntekijöihin ja työpaikkoihin?

Martti Ahtisaari Instituutista saadaan vieraaksi raahelaislähtöinen energiatutkija, taloustieteilijä Maria Kopsakangas-Savolainen, joka alustaa aiheella Haasteet ja mahdollisuudet tulevaisuuden energiamarkkinoilla. Kopsakangas-Savolainen toimii tutkimusprofessorina Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Asevelvollisuuden tulevaisuuden suunnasta kertoo everstiluutnantti Mika Seppä Puolustusvoimien Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun toimipisteestä. Muuttuvassa maailmassa on pohdittava monipuolisesti Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa ja asevelvollisuuden asema nousee aika ajoin keskusteluun. Miten, ja mihin on asevelvollisuuden osalta Suomessa varauduttava?

Työelämän kehittäjä, kasvatustieteilijä, kirjailija ja entinen raahelainen Sonja Strömsholm pohtii puheenvuorossaan, mitä on hyvä elämä tulevaisuudessa. Strömsholm uskoo vakaasti, että sisäisesti motivoituneet ihmiset voivat hyvin ja sitä kautta myös saavat aikaan isoja asioita. Strömsholm tunnetaan yhtenä toimittajana kirjasta Sisu – Tarinoita itsensä ylittämisestä ja hyvän tekemisestä.

Päivän juontaa Raahen Seudun päätoimittaja Sanna Keskinen. Seminaariin, jonne on vapaa pääsy, ovat tervetulleita kaikki aiheista kiinnostuneet. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi seminaarin päätteeksi nautitaan täytekakkukahvit.

Elokuinen lauantai on myös raahelaisille nuorille koulupäivä eli he seuraavat seminaaria niin Raahesalissa kuin striimin päässä omilla kouluillaankin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: