Tyrniä, punaherukkaa, havupuita

Varvin rantaan rakentuu luonnonläheinen puisto.

Vesa Joensuu
Tyrniä, punaherukkaa, havupuita
Tuulikki Nousiainen

Varvin uusi asuntoalue on saamassa ympärilleen rantapuiston, joka tarjoaa iloa sekä silmille että suulle. Mielihyvästä puhumattaan. Kuntoaankin siellä voi hoitaa.

–Aivan rannan tuntumaan on istutettu tyrniä. Punaherukkaakin laitoimme, Raahen kaupungin puutarhuri Ada Mattson esittelee.

Rantapuistoon on perustettu myös nurmikot. Jo nyt, mustalla mullalla ollessaan, ne ilahduttavat silmää. Nurmikoiden paikalla oli nimittäin aiemmin mitä melkoisin romelikko ja pusikko.

Nurmikon laitamille istutetaan serbiankuusia ja punasaarnia.

–Molemmat puulajit kestävät hyvin myös Perämeren rannikon olosuhteita. Punasaarni on nopeakasvuinen ja kookas jalopuu, jolla on upea syysväri. Serbiankuusi on hyvin tuuhea, kynttilänmuotoinen ja kaunis havupuu, ulkoalueiden työntekijä Tita Haapajoki valistaa.

Leikkipuisto on perustettu rantapoukamaan, jossa on näköjään ihan oikea hiekkaranta. Mutta todellinen jokeri on rantapuitten katveeseen sijoitettu kuntosali asiaankuuluvine laitteineen.

Työpäällikkö Juha Ojala on silminnähden tyytyväinen lopputulokseen.

–Varvin rantapuisto on todella onnistunut kokonaisuus. Ja se on kaikkien kaupunkilaisten saavutettavissa, kiitos kyläläisten rakentaman luontopolun.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: