Vanha Shell saa väistyä uuden liikekeskuksen tieltä – Pyhäjoella puretaan vanhaa ja rakennetaan uutta

Parmaco tekee uutta varastokenttää ja Forenom avasi reilu viikko sitten moduulihotellin.

Vesa Joensuu
Vanha Shell saa väistyä uuden liikekeskuksen tieltä – Pyhäjoella puretaan vanhaa ja rakennetaan uutta

Shell saa väistyä uuden tieltä.

Mikko Määttä

Netta Grekula perusti Pyhäjoen keskustaan Kahvila-ravintola Katri&Aleksin puolitoista vuotta sitten.

Ensimmäinen vuosi oli yritykselle tosi hyvä.

–Nyt on jouduttu vähentämään aukioloaikoja, Grekula sanoo.

Hiljaisempi aika johtuu siitä, että suuret rakennushankkeet aivan kylän pinnassa ovat valmistuneet. Kasitien sillat ovat valmiina eikä keltatakkisia työmiehiä käy enää niin paljon asiakkaina kuin alkuaikoina.

Katri&Aleksin lisäksi Pyhäjoen keskustaan on tullut toinenkin ravintola puolentoista vuoden sisällä, Pyhäjoella Virtaa -hankkeen kehittämisasiamies Jyri Laakso kertoo.

Vaikka Fennovoiman hanke on viivästynyt, Pyhäjoella on kuokka maassa monessa paikassa.

Varsinaiseksi nähtävyydeksi on osoittautunut Lehdon rakennustyömaa Shellin tontilla.

Purkutyöt vanhassa huoltamossa on jo aloitettu. Puretun rakennuksen tilalle tulee viereen rakennettavan kahden tuhannen neliön liikekeskuksen parkkipaikka.

Kiinteistökehitysjohtaja Jani Mahlakaarto kertoo, että tiloista puolet menee Osuuskauppa Arinalle. Toiselle puoliskolle etsitään noin kymmenkuntaa muuta toimijaa.

Mahlakaarto sanoo, että Pyhäjoella on positiivinen pöhinä.

–Kylällä näkyy paljon keltatakkisia valkokypäräisiä henkilöitä. Sitä ei moni oululainen tajuakaan.

Hän kertoo olleensa mukana isoissa, satojen miljoonien hankkeissa, mutta Hanhikiven ydinvoimahanke on silti jotain aivan muuta.

–Tältä seudulta ei löydy sellaista jätkää, joka osaa ajatella minkä megaluokan hanke sinne on tulossa.

Shellin tontilta toiseen suuntaan Kasitietä sijaitsevassa Ollinmäen yrityspuistossa avattiin viime kuussa Forenomin moduulihotelli.

Forenomilla on vuokralla kolme vierekkäistä tonttia, joista ensimmäiselle on nyt rakennettu 30 asuntoa ja 50 majoituspaikkaa.

Forenomin projektiliiketoiminnanjohtaja Ville Kämäräinen kertoo, että kahdelle muulle tontille rakennetaan sitten, kun tarve kasvaa nyt käytössä olevan kapasiteetin ohi.

Asunnot on tarkoitettu erityisesti yritysasiakkaille, mutta niitä voi varata netistä kuka hyvänsä. Ovissa on koodilukot, joten avainta ei tarvitse lähteä noutamaan mistään.

Aatosvainion uusien tonttien kauppa käynnistyi viikko sitten maanantaina. Laakso kertoo, että joitain kyselyitä on tullut, mutta kauppoja ei ole vielä tehty.

Myynnillä ei ole kiire, sillä tontteja on tarkoitus myydä useiden vuosien ajan.

Kasitien mantereen puolella ennen Aatosvainiota on Parmacon tehdas. Sen viereen yhtiö on tekemässä viiden tuhannen neliön varastokenttä. Sen on tarkoitus olla valmiina jo tämän viikon lopulla, kertoo Parmacon Pyhäjoen tehtaan tuotantopäällikkö Juha Hourula.

Varastokenttä on tarkoitettu kuljetusta odottaville rakennusviipaleille.

Varastokentän läheisyyteen on suunnitteilla myös materiaalivarasto. Lisäksi suunnitteilla on ruokala-kahvio ja työntekijöiden sosiaalitiloja.

–Kunnalta ostimme viereisen tontin. Yhteistyö kunnan kanssa on sujunut hyvin.

Hourula sanoo, että yhtiöllä on kaiken kaikkiaan menossa merkittävät investoinnit.

Pyhäjoen tehtaalla tehdään töitä kahdessa vuorossa. Parmaco on rekrytoinut uusia työntekijöitä kesälomien jälkeen.

Hourula kertoo, että viime viikolla aloitti yksi uusi työntekijä ja tällä viikolla aloittaa jälleen yksi.

–Rekrytoinnit ovat käytössä, Hourula sanoo ja kertoo, että pienelle paikkakunnalle on vähän haasteellista löytää ammattitaitoista työväkeä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: