Raili Viirret

Raahen Kuntokeidas Vesipekassa on jouduttu ikävään tilanteeseen, kun vanha, jo sovittu oikeusjuttu nousi uudelleen otsikoihin ja sosiaalisen median keskusteluihin.

Raahen Uimahallisäätiön hallituksen puheenjohtaja Kari Malkamäki painottaa, että säätiö teki kaikki tarpeelliset toimenpiteet asian korjaamiseksi, kun työpaikkakiusaamis- ja salakuunteluasia tulivat tietoon.

Malkamäki sanoo, että Vesipekassa asiat oli jo ehditty käsitellä ja toimenpiteet niiden osalta tehty. Nyt vanhat haavat on taas revitty auki, kun vuosien takaisia salakuuntelunauhojen sisältöä on julkaistu,

Malkamäki ja nykyinen johto korostavat, että sekä johto että hallitus tulevat puuttumaan työlainsäädännön voimakkaimmilla keinoilla, jos työyhteisössä jatkossa tapahtuu asiattomuuksia.

Tämä koskee Malkamäen mukaan asiakkaiden kohtaamisia, mutta myös suljetussa työyhteisössä tapahtuvia tilanteita. Salakuuntelunauhoilta paljastui, että asiakkaita arvosteltiin ja kommentoitiin asiattomasti.

–Meillä on ehdoton nollatoleranssi myös ronskissa työpaikkahuumorissa, Malkamäki painottaa.

Uimahallisäätiössä asia otettiin vakavasti, ja se haluttiin myös hoitaa mahdollisimman hyvin.

–Tästä on osoituksena saavutettu sovinto kaikkien asianomaisten kesken. Tämän johdosta myös syyttäjä on luopunut kaikista syytteistä. Asiasta on myös voimassa oleva oikeuden päätös, korostaa Malkamäki.

Malkamäki sanoo, että asiaa on puitu paljon myös henkilökunnan kesken, ja asiassa oltiin jo pääsemässä eteenpäin, kun se nousi uudelleen esiin iltapäivälehtien juttujen jälkeen.

Nyt on pidetty uudet kriisipalaverit ja yritetään jatkaa normaalia työtä.

Malkamäki sanoo myös, ettei jupakkaa puida sosiaalisessa mediassa, vaikka keskustelu siellä käykin todella kuumana. Kyse on hänen mielestään työyhteisön sisäisistä asioista.

–Erityisen raskasta tämä on uinninvalvonnan ja infon työntekijöille, jotka ovat koko ajan asiakaspalvelussa, hän viittaa heidän saamaansa palautteeseen.

Nyt töissä olevilla henkilöillä ei välttämättä ole asian kanssa mitään tekemistä.

Malkamäki huomauttaa, ettei vuosien takaisista puheista voida enää rangaista esimerkiksi irtisanomisilla.

Uimahallisäätiön johto on hoitanut kriisitiedottamisen. Tiedotetta tilanteen hoidosta jaetaan myös koulujen rehtoreille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Yrityksen sisäisiä asioita Uimahallisäätiö ei lähde tämän enempää kommentoimaan.


Kommentit (7)

  • Huono uimari

    Kehtaakohan tonne ennää mennä harjotteleen uintiakaan.. Raahe nousuun.. Taitaa olla asiat hyvin ko pystytään tuollain raahelaisia kiusaa..pattijoki on paljon parempi..

  • Nimetön

    10.45 Nimettömälle: Ihanaa että olet noin humaani ja ymmärtäväinen ihminen. Varmaankin suurin osa syyllistyy pahan puhumiseen kanssaihmisistä, mutta enpä usko, että suurin osa ihmisistä kuitenkaan arvostelee työkavereidensa kanssa tuohon sävyyn vähäpukeisia pikkutyttöjä, vanhuksia, vammaisia, seksuaalisesti eri tavalla suuntauneita tai ylipainoisia, Se ero siinä on ja tuollaiset jututhan on laissakin kielletty. Syyllistyivät siis lainvastaiseen toimintaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: