Veturinkuljettajat vastustavat VR:n pilkkomisaikeita: Junaliikenne pysähtyy maanantaina

Arkisto / Petri Huhtinen
Veturinkuljettajat vastustavat VR:n pilkkomisaikeita: Junaliikenne pysähtyy maanantaina

Veturinkuljettajat arvostelevat ministeriön ja hallituksen aikeita pilkkoa VR.

Veturinkuljettajien mielenilmaus pysäyttää junaliikenteen ensi maanantaina iltakuudesta alkaen.

VML kertoo, että se ei voi hyväksyä tapaa, jolla rautateiden matkustajaliikennettä ollaan kilpailuttamassa ja kansallisomaisuutta tuhoamassa.

Liitto reagoi liikenne- ja viestintäministeriön ja hallituksen aikeisiin avata rautateiden henkilöliikenne nopeutetulla aikataululla kilpailulle pilkkomalla VR osiin ja siirtämällä sen omaisuus muiden yhtiöiden käyttöön.

"VR on käynyt läpi merkittäviä tehostamistoimenpiteitä vuosien saatossa lukuisien YT-neuvotteluiden muodossa ja aika on ollut todella raskasta henkilöstölle. Vihdoin viime viikolla saimme positiivisen uutisen, kun sekä liikevaihto että liikevoitto saavuttivat ennätyslukemat. Tällä tuloksella on mahdollistettu mittavat kalustoinvestoinnit vaunukalustoon sekä vetureihin. Tästä tuloksesta hyötyvät myös niin valtio kuin veronmaksajat, kun rahaa on tuloutettu valtiolle noin 100 miljoonaa euroa vuosittain," sanoo liitto nettisivuillaan.

Kuljettajat palaavat töihin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Junaliikenne pyritään käynnistämään normaalisti keskiviikkoaamuna 16.8.

Mielenilmaus koskee kaikkia VR:n ja HSL:n lähijunia sekä VR:n kauko- ja tavarajunia. Tiedot vaikutuksista täsmentyvät ja niistä tiedotetaan VR:n nettisivuilla vr.fi.

Junaliikenteessä voi olla vielä tämän jälkeenkin parin päivän ajan muutoksia, kuten kalustomuutoksia ja mahdollisesti myös vuorojen perumisia.

Mielenilmauksen ajalle etukäteen ostetut VR:n liput voi kuluitta joko peruuttaa tai vaihtaa käytettäväksi toisena ajankohtana. Korvaavat matkat tulee kuitenkin tehdä 31.10.2017 mennessä. Lisätietoja vr.fi:stä ja puhelinpalvelusta 0800 166 888 (maksuton).


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: