Sari Jaatinen

Museovirasto on myöntänyt 4 500 euron avustuksen Vihannin kotiseutumuseon kokoelmien luettelointiin.

Museota ylläpitävä Vihannin Kotiseutuyhdistys aikoo käyttää summan ensisijaisesti vanhojen valokuvien digitaaliseen tallentamiseen eli digitointiin. Työntekijän palkkaamisesta tähän työhön on tarkoitus päättää lähiaikoina.

- Esineistön digitointia on jo tehty ainakin parina kesänä ja sekin työ on vielä kesken. Nyt tuntuu kiireellisimmältä järjestää valokuvat, koska niitä ei ole säilytetty asiallisesti. Kuvien taustatietoja joudutaan varmasti myös paljon hakemaan, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Helena Talus.

Työhön ei yksi kesä tule riittämään ja kuvien alkuperän selvittämisessä riittää työtä koko johtokunnalle.

Talus toivoo, että sähköinen kuva-arkisto saadaan aikaan avoimeksi kaikille kiinnostuneille.

Raahen museonjohtaja Eija Turunen ei säästele sanojaan kiitellessään kotiseutuyhdistystä poikkeuksellisen aktiivisesta toiminnasta.

- Vihannin kotiseutuyhdistys on malliesimerkki laajemmin ajattelevasta yhdistyksestä. Siellä ei vain ajatella museorakennuksen ja esineistön ylläpitämistä, vaan mietitään myös rahoittamista, Turunen sanoo.

Turunen ei näe järkevänä liittää yhdistyksen ylläpitämää museotoimintaa Raahen kaupungin museotoimen alaisuuteen. Ammattiapua he saavat sitä tarvitessaan joko Raahen museolta tai Museo- ja tiedekeskus Luupilta.

- Konsepti toimii näin. Heillä on kiinteistötoimintaa ja mahtava talkooporukka. Museotoimi on siellä kertakaikkisen hienolla pohjalla.

Kotiseutuyhdistys viettää 70-vuotisjuhlavuottaan tänä kesänä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: