Virheen korjausta ja viilausta Pyhäjoen budjettiin

Pyhäjoen kunnanvaltuusto puhdisti pöytäänsä ja korjasi budjettikirjaan jääneet virheet.

Raili Viirret
Virheen korjausta ja viilausta Pyhäjoen budjettiin

Pyhäjoen valuutston puheenjophtaja Risto Kittilän mukaan kulunut valtuustokausi on ollut yhteityöhenkinen, H'n kiitteli valtuutettujen lisäksi kunnan virkamiesjohtoa valmistelutyöstä.

Raili Viirret

Pyhäjoen kunnanvaltuusto korjasi kautensa viimeisessä kokouksessa keskiviikkoiltana tämän vuoden budjettia. Budjettiin oli kaikissa tarkastuksissa ja päätöksenteossa jäänyt virhe, joka nyt korjattiin. Jostain syystä investointiosan "Rakennukset ja rakennelmat" ei ollut kirjautunut exel-ohjelmasta budjetin loppusummaan.

Samalla valtuusto muutti budjetin vastaamaan myös muita aiemmin tekemiään muutoksia.

Kunnan taloudelliset tavoitteet ovat entistä hankalampaa saavuttaa, kun investoinnit ovatkin liki 3,231 miljoonaa euroa, eivätkä liki 2,18 miljoonaa, kuten kuviteltiin.

Virheen huomaamisen jälkeen budjettia on käyty läpi palveluesimies Helena Widnäsin mukaan tarkemmalla syynillä.

–Karsittavaa löytyi jonkin verran, hän sanoo.

Toimintakulut kasvavat uudessa budjetissa 110 000 eurolla ja samalla toimintakatteen alijäämä kasvoi yhteensä 19,688 miljoonaan.

Lainakantaa jouduttiin kasvattamaan 2 miljoonalla eurolla suunnitellun puolen miljoonan euron sijaan

Valtionosuuksia kunta saa kuitenkin arviolta 250 000 euroa enemmän kuin aiemmin ajateltiin, eli yhteensä 10,350 miljoonaa,

Tilikauden tulos yritetään saada muutosten jälkeenkin plussalle lähes 400 000 euron verran.

Matinsaaren ostamiseen käytettiin 500 000 euroa ja tontin ostoon Arinalta 194 000 euroa. maanoston kulut ovat 550 000 euroa ennakoitua suuremmat ja yhteensä korjatussa versiossa 750 000 euroa.

Pyhäjokitaloon valtuusto on lisännyt jo aiemmin 50 000 euroa. Nyt hankkeen aloittamiseen on reilu miljoona euroa.

Kuntosalin uudet laitteet hankintaan Niko Rantasen mukaan leasing-periaatteella ja vuokrat katetaan käyttömaksuilla.

Rautiperän hankkeessa saatiin 100 000 euron säästöt.

Ollinmäen kehittämishankkeelle ei valtionosuutta kunnanjohtaja Matti Sorosen mukaan tullut, joten 150 000 euron hankkeen kohtalo on nyt kokonaan avoin.

Parkkialueen kakkososan toteuttaminen on siirtynyt valituksen takia, joten siihen kuluu 120 000 eurosta vain puolet. Aatosvainion kaavatiekin tule 150 000 euroa halvemmaksi eli toteutuu 45 000 eurolla.

Lahnaojan silta toteutetaan rumpusiltana ja näin säästetään 20 000 euroa ja sillan hinnaksi jää 30 000 euroa.

Tenniskenttä on lisätty ohjelmaan ja sen suunnitteluun on varattu nyt 30 000 euroa.


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Kyllä on jo pitemmän aikaa huolestuttanut j ja ihmeteyttänyt Pyhäjoen päättäjien suunnaton eri hankkeiden määrä ja kirjo. Olisiko joissakin suunnitelmissa ja hankkeissa ollut syytä hiukan hidastaa vauhtia. Rakennus- ja tuulivoimakaavoja sinne sun tänne, sekä rakennusmaan hankintoja paikooilta jonne rakentaminen on turhan suuri riski.
    Tovottavasti uudet valtuutetut ja päättäjät tekisivät päätöksensä tarveharkintaan persutuen.
    Vinkkinä Exelin ei kannata aina luottaa.

  • Epätietoinen???

    Tuleepa mieleeni, että olisiko kissan LASKEMINEN pirtistä pihalle liian ylivoimainen tehtävä Pyhäjoen johtaville viranhaltioille ja -päättäjille???

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: