100-vuo­tias In­si­nöö­ri­liit­to kisaili Raa­hes­sa

Grete Ahola ja Samu Salo näyttävät mallia talviturnajaisten lumipotkulautailussa. Frisbeegolfin tarkkuusheitto oli osa Insinööriliiton talviturnajaisia.
Grete Ahola ja Samu Salo näyttävät mallia talviturnajaisten lumipotkulautailussa.
Grete Ahola ja Samu Salo näyttävät mallia talviturnajaisten lumipotkulautailussa.
Kuva: Tiina Niinimaa

– Insinöörit ovat ikään kuin näkymättömiä arjen sankareita. Yllättävän monet asiat ovat insinöörien käsialaa, pohtii Insinööriliiton juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahola.

Liiton juhlavuonna järjestetään liki viisikymmentä tapahtumaa ympäri Suomen, joissa insinöörien aikaansaannoksia tuodaan esille. Yksi teemoista liittyy perheisiin ja yhdessä olemiseen, joten tapahtuma sopi erinomaisesti Raahessa lauantaina järjestetyn Puluvärkki Icen yhteyteen.

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salolle Raahe on tullut tutuksi töiden merkeissä aiemminkin. Liitolla on aktiivinen alaosasto myös Raahessa ja ennakkoilmoittautuneita tapahtumaan oli peräti 73.

– Seudulla on noin 400 ammattikuntaan kuuluvaa, joista hieman alle 300 kuuluu liittoon. Siihen nähden osallistujamäärä on erinomainen, Salo kertoo.

Raahen Alueen Insinöörien hallituksen jäsen Gabriele Vierimaa oli tullut talkooavuksi tapahtumajärjestelyihin. Vierimaa on ollut liiton toiminnassa mukana yli 20 vuotta. Hän harmittelee, ettei pienellä paikkakunnalla riitä enää nuorisojäseniä osastolle.

Puheenjohtaja Salo vinkkaa, että juhlavuoden ja tapahtuman tavoitteena on rohkaista myös nuoria kiinnostumaan insinöörikoulutuksesta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.

– Paikallinen yhteistyö korostaa sitä, että tapahtumat ovat avoimia muillekin, kuin jäsenille, Grete Ahola muistuttaa.

Raahen tapahtumassa kisailtiin talviturnajaisten hengessä. Viidessä erilaisessa liikunnallisessa pisteessä pääsi koko perheen voimin kokeilemaan esimerkiksi tandemhiihtoa ja curlingia.