Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

2–5 tuntia päi­väs­sä kän­nyk­kä kädessä

Kolmella neljästä 16–89-vuotiaasta suomalaisesta on omassa käytössään kosketusnäytöllä ja internetyhteydellä varustettu puhelin. Puhelujen ja tekstareiden lisäksi älypuhelimella pidetään yhteyttä ystäviin sosiaalisen median sovellusten kautta, siitä luetaan uutiset ja sillä hoidetaan pankkiasiat, kuunnellaan musiikkia, pelataan pelejä sekä katsotaan elokuvia ja televisio-ohjelmia.

Raahen Seutu kysyi verkossa lukijoiltaan älypuhelimen käyttöön päivässä kuluvasta ajasta. Kyselyyn vastasi 65 lukijaa.

Suurin ryhmä, 38 prosenttia vastaajista, kertoi, että älykännykän parissa vierähtää 2–5 tuntia päivässä. Etenkin työikäiset vastaajat luokittelivat itsensä tähän käyttäjäryhmään.

65 vastaajasta 15 kertoi käyttävänsä älypuhelinta alle tunnin päivässä. Ikärakenteeltaan vähän kännykkä kädessä viihtyvät olivat pääasiassa yli 60-vuotiaita. Kolmasosa vastaajista oli 41–60 vuotiaita, mutta mahtui joukkoon yksi yläasteikäinenkin.

Tunnista kahteen päivässä puhelinta räpläävien ikäjakauma oli varsin tasainen.

Yli 5 tuntia kännykkää käyttävien osuus vastaajista oli kaikkein pienin. Yli 5 tunnin päivittäiseen käyttöön ylsi 11 vastaajaa eli noin 17 prosenttia vastaajista. Heistä kuusi oli opiskeluiässä eli 16–25 vuotias. Yli 60-vuotiaista vastaajista yksikään ei käyttänyt kännykkää yli 5 tuntia päivässä.