252 kertaa kiekon edessä – tonni ta­voit­tee­na

Teräs-Kiekon maalivahti <span class="type--person">Heidi Pietilä</span> on ollut alkukauden kiekkosateessa.

Heidi Pietilä on saanut urakoida tällä kaudella Raahen Teräs-Kiekon maalilla. Viime viikonloppuna torjuntoja kertyi kahdessa ottelussa rapiat 250. Heidi Pietilä uskoo, että YJK kaatuu sunnuntaina Raahen jäähallissa.
Heidi Pietilä on saanut urakoida tällä kaudella Raahen Teräs-Kiekon maalilla. Viime viikonloppuna torjuntoja kertyi kahdessa ottelussa rapiat 250.
Heidi Pietilä on saanut urakoida tällä kaudella Raahen Teräs-Kiekon maalilla. Viime viikonloppuna torjuntoja kertyi kahdessa ottelussa rapiat 250.
Kuva: Toni Länkinen

Raahelainen Heidi Pietilä teki viime viikonloppuna kahdessa ottelussa, eli 120 peliminuutissa, 252 torjuntaa.

Selän taakse verkkoon upposi 31 kiekkoa. Kuulemma muutama lisätorjunta olisi ollut vielä otettavissa, mutta sillä ei olisi ollut voittajan kannalta sen suurempaa merkitystä. Teräs-Kiekko hävisi Mestiksen karsinnoissa Rovaniemen Kiekkoa vastaan kaksi ottelua, ensin lauantaina 17-1 ja sunnuntaina 14-0.

– Älyttömästi niitä torjuntoja on tullut muutenkin, mutta tuo ylitti aivan kaiken. Lauantain jälkeen tuntui jo aivan kauhealta, mutta sunnuntaina tuntui, että oli vielä kovempi peli, Pietilä kertaa.

Maalivahti myöntää, että peleissä tuli iso hiki, mutta haastatteluhetkellä, keskiviikkona, se oli jo kuivanut. Ja olipa Pietilä käynyt jo treenaamassakin alkuviikosta.

– Maanantaina menin ihan normaalisti jäälle, mutta en treenannut kummiskaan ihan sata lasissa niin kuin yleensä. Jumit aukeavat paremmin, kun tekee jotain, Pietilä kertoo.

Pietilän kirjaamat lukemat ovat todella harvinaisia virallisissa sarjaotteluissa, mutta hän ei tiedä, olisiko tämä jopa jonkinlainen ennätys.

Pietilä on pelannut näissä Mestis-karsinnoissa nyt seitsemän peliä, joissa torjuntoja on tullut 619. Jäljellä on vielä neljä ottelua, joten hänellä on mahdollisuus saavuttaa jopa tuhannen torjunnan raja.

– Se on siinä ja siinä, että meneekö tuhat rikki. Siihen tähdätään vielä tässä Mestis-karsinnassa, Pietilä hymyilee.

Eli jos viimeisessä pelissä näyttää, että tonnin raja on lähellä, käsketkö pakkien antaa laukoa?

– Joo sitten kaikki tänne vaan, Pietilä nauraa.

Teräs-Kiekon naisten kausi jatkuu karsinnan jälkeen Suomi-sarjassa. Sinne tulee joukkueita nykyisestä karsintalohkosta sekä muista lohkoista. Sarjasysteemi on Pietilän mukaan varsin omituinen, kun kaikki porukat pannaan karsimaan Mestikseen, vaikka esimerkiksi juuri Rovaniemen Kiekko on aivan eri kaliberin joukkue.

Teräs-Kiekon naiset lähtivät viralliseen sarjatoimintaan mukaan vasta tälle kaudelle. Pietilä tietää, että joukkue on vielä hetken väärässä sarjassa, mutta toisaalta näistä peleistä saa arvokasta oppia.

– Toki ollaan ihan altavastaajana sarjassa, mutta kyllä meitä verottavat myös loukkaantumiset. Meillä on kentällinen avainpelaajia sivussa. Kun saadaan täysi remmi mukaan, Suomi-sarjassa pelataan tasaisia pelejä. Onhan tämä itselle kaikista parasta treeniä mitä peleissä tulee, mutta on se pelaajille tympeää hävitä joka peli.

Pietilä on vasta 21-vuotias, mutta hän on ehtinyt pelata useita kausia Mestistä. Ja mukaan on mahtunut myös yksi liigaottelu Rauman Lukossa kaudella 2017-2018.

Raaheen Pietilä palasi reilu vuosi sitten. Nyt hän haluaa viedä raahelaista naisjääkiekkoa eteenpäin. Suunta onkin oikea, sillä lajilla on vetovoimaa. Teräs-Kiekolla on myös naisten kakkosjoukkue, joka ei pelaa mitään sarjaa.

– Kyllä täällä on valoisa tulevaisuus. Vielä kun saadaan vanhoja pelikavereita takaisin tänne, on mahdollisuudet mihin vaan. Sieltä saattaa ensi kaudeksi tulla myös Jasmin Hulanmäki tänne pelaamaan, Pietilä viittaa entiseen Kärppien liigapelaajaan, joka kiekkoilee nyt Limingan Kiekossa harrastesarjaa.

Heidi Pietilä

Raahelainen jääkiekkomaalivahti, joka täyttää joulukuussa 22 vuotta.

Torjuu tällä hetkellä kiekkoja Raahen Teräs-Kiekon naisten joukkueessa.

Harjoittelee myös TeKin miesten akatemiajoukkueen kanssa.

Pelannut urallaan yhden liigaottelun Rauman Lukon paidassa.

Pelannut Mestiksessä muun muassa Salo HT:n maalilla.

Opiskelee parturi-kampaajaksi. Tavoitteena valmistua reilun vuoden päästä.

Vetää talvisin kouluilla lapsille liikuntakerhoa.