Aku Kestilä on te­ke­mäs­sä imat­ra­lais­ta jää­kiek­ko­his­to­riaa

Pyhäjoen Joki-Kiekon kasvatti jahtaa Mestiksen mestaruutta.

Aku Kestilä vastaa puhelimeensa maanantaina aamupäivällä linja-autosta. Hän on juuri lähdössä joukkueensa kanssa Imatralta Turkuun jääkiekkoilun Mestiksen neljänteen välieräotteluun.

Imatran Ketterään täksi kaudeksi siirtynyt Pyhäjoen Joki-Kiekon kasvatti lähti hakemaan maamme toiseksi korkeimmalta sarjatasolta peliaikaa ja vastuuta. Ja sitä on tullut kiitettävästi.

Kestilä oli runkosarjassa joukkueensa paras maalintekijä ja pistemies. Koko sarjassa hän teki toiseksi eniten (27) maaleja.

– Kausi on ollut ehkä vähän kaksijakoinen. Yhteen väliin ei tahtonut tulla tulosta, mutta joulun jälkeen sitä alkoi tulla. Ihan ok on mennyt, mutta en ole täysin tyytyväinen runkosarjaan, Kestilä ynnäilee.

Pudotuspeleissä Kestilä on iskenyt viisi maalia ja antanut yhden maalisyötön. Ketterä teki historiaa pääsemällä välieriin ja maanantaina joukkue eteni jo finaaliin.

– Ketterä ei ole voittanut Mestistä koskaan. Viime vuonna joukkue tippui ekalla kierroksella. Nyt olemme tehneet imatralaista historiaa (pääsemällä näin pitkälle). Nyt kun on pärjätty, on ollut ennätysyleisö. Ihan kiva on pelata, Kestilä myhäilee.

Kestilä debytoi Liigassa jo kaudella 2014-2015. Silloin hän pelasi yhden ottelun, jossa syntyi heti kaksi maalia. Seuraavalla kaudella liigapelejä tuli neljä, mutta varsinainen tulokaskausi oli 2016-2017.

Viime kaudella Kestilä ajautui kiekkokiertolaiseksi. Kärpissä alkanut kausi päättyi lopulta viime keväänä Lahden Pelicansissa. Välissä hän ehti kantaa myös Kokkolan Hermeksen ja Mikkelin Jukureiden pelipaitaa.

– Nyt olen saanut sitä, mitä lähdin hakemaan. Olen saanut olla yhdessä paikassa ja pelata paljon, Kestilä kiittelee.

Lue lisää Aku Kestilästä keskiviikon 10.4. Raahen Seudusta.

Fakta

Aku Kestilä

Syntynyt 9.6.1994 Pyhäjoella.

Jääkiekkoilija, joka edustaa Mestiksessä pelaavaa Imatran Ketterää.

Pelipaikka: hyökkääjä

Pelannut Liigassa 83 ottelua, joissa on syntynyt tehot 8+8.

Mestiskiekkoa takana 116 ottelua tehopistein 43+47.

Tällä kaudella runkosarjassa 49 ottelussa syntyi tehoja 27+19.

Pelannut tämän kauden pudotuspeleissä kymmenen ottelua. Tehnyt niissä viisi maalia ja antanut yhden syötön.

Asuu Imatralla kimppakämpässä oululaislähtöisen Samuli Tanhuan kanssa.

Sopimus Ketterän kanssa päättyy tähän kauteen. Ei paljasta vielä ensi kauden seuraansa.