Alue­vaa­lien tu­los­pal­ve­lu – katso Poh­jois-Poh­jan­maan ja koko Suomen vaa­li­tu­los tästä

Mainos: Tilaa pai­kal­li­set pu­heen­ai­heet vuo­dek­si, saat kaksi kuu­kaut­ta kaupan päälle! Tee Raahen Seutu Digin tilaus tästä.

Tilaajille

Am­pu­ma­hiih­tä­jä Aapo Erk­ki­län hiih­to­vauh­ti hu­kas­sa: "Ei urheilu kiin­nos­ta­nut, se oli oi­keas­taan vi­ho­vii­mei­nen asia, mikä kiin­nos­ti."

Aapo Erkkilän ammunta sujuu, mutta suksi ei kulje toivotulla tavalla.

Aapo Erkkilän talvi ei ole sujunut lainkaan suunnitelmien mukaan. Mutta kevätpuolella on mahdollisuus tehdä kaudesta plusmerkkinen.
Aapo Erkkilän talvi ei ole sujunut lainkaan suunnitelmien mukaan. Mutta kevätpuolella on mahdollisuus tehdä kaudesta plusmerkkinen.
Kuva: Arkisto / Ounasvaaran Hiihtoseura

Saloisten Reippaan ampumahiihtäjä Aapo Erkkilä ihmettelee, miksi suksi ei kulje, vaikka miehen pitäisi olla kunnossa. Hän on harmissaan siitä, että alkukausi ei ole sujunut lainkaan toivotulla tavalla. Ammunta kulkee ihan mallikkaasti, mutta hiihtovauhti on hukassa.

– Heikosti on kyllä mennyt. Odotukset ja tavoitteet ovat olleet paljon kovempia, kuin mitä tuloksia on tullut. Oikeastaan jo alkukaudesta lähti aika huono kierre. Joulukuussa oli hetken verran tunnetta paremmasta, mutta sitten tuli tautia päälle. Tähän on vaikuttanut montakin asiaa, mutta yksi on se, että tuli harjoitetua aika paljon, joten olin liian kuormittunut, kun lähdin ensimmäisiin kisoihin. Olosuhteet olivat silloin haastavat, kun täällä ladut suljettiin Kontiolahden maailmancupin takia pariksi viikoksi. Lapin leirillä ei ollut lunta ollenkaan, joten kauteen valmistautuminen ei mennyt siinä mielessä niin kuin olisin halunnut, Erkkilä toteaa.