Anna lii­kut­taa taas ensi sun­nun­tai­na

Perinteistä Annanpäivän tapahtumaa vietetään jälleen Patalassa ja sen lähiympäristössä.

Sunnuntaiaamu valkenee rumpauksen merkeissä klo 9.30 Patalan pihalta. Rumpausryhmältä toivotaan entisajan tyyliin sopivaa vaatetusta ja rekvisiittaa, kuten lyhtyjä. Kaikkia kaupunkilaisia kannustetaan myös sytyttämään tunnelmavalaistusta ikkunoihin ja portinpieliin.

Klo 11 on vuorossa varsinainen Annanpäivien avaus, jonka suorittaa Raahen Fiia Inkeri Kerola. Samalla tapahtuu myös tulevan vuoden Annan tai Antin julkistaminen. Henkilön valitsee Raahe-opistolaisten ry- yhdistys.

– Nyt tunnustus julistetaan jo aamupäivästä. Iltajuhla on halutta jättää pois, niin että ihmiset pääsevät osallistumaan rauhassa iltapäivällä järjestettäviin tapahtumiin, kertoo tapahtuman työryhmästä Anna-Maija Joensuu.

Raahe-opiston Patalassa myyjäiset alkavat klo 11 ja kestävät klo 16 saakka. Myynnissä on käsintehtyjä tuotteita ja jouluherkkuja. Samalla Patalasta löytyy myös vuoden Anna 2017 Saara Lassilan kädentaitojen näyttely. Yläkerran ateljee-tiloissa lapset ja lapsenmieliset pääsevät valmistamaan tonttuoven sekä paperifiligraanin.

– Askartelupaja on maksuton ja se tehdään kierrätyshengessä, jatkaa Joensuu.

Patalasta saa ostaa joulupuuroa, kahvia ja torttuja perinteiseen tapaan. Kotienviemisiksi on myös saaristolaisleipää ja leivonnaisia. Mukaan kannattaa varata käteistä.

Patalassa musisoi Raahen musiikkiopiston jousiryhmä, joka esittää jouluisia sävelmiä Ewa Czarnockan johdolla klo 13 ja 16.

Myös Patalan ulkopuolella tapahtuu.

Oheistoimintaa on muun muassa Raahen pääkirjastolla, jossa esiintyy Raahen musiikkiopiston Suzukisoittajien ryhmä. Raahelaisista jouluperinteistä luennoi Aki Pulkkanen. Raahen Pakkahuoneen museo ja Laivapatruunin koti ovat auki yleisölle. Kruununmakasiinilla vietetään jouluaskartelupäivää. Langin Kauppahuoneella puotineitsyt Anna kertoo elämästään. Klo 16 alkaa Raahen matkailuoppaiden Joulun Aika -kierros.

Annanpäivät huipentuu Raahen kirkkoon, jossa lauletaan kauneimpia joululauluja klo 18.