Tilaajille

Anne Remes on tut­ki­nut muis­ti­sai­rauk­sia jo 90-lu­vul­ta läh­tien: "Me tie­däm­me jo paljon ai­vois­ta, mutta aivot ovat vielä niin mo­ni­mut­kai­nen tie­to­ko­ne, ettei meidän su­ku­pol­vem­me näe niiden lo­pul­lis­ta to­tuut­ta."

Raahelaislähtöinen Anne Remes (os. Huhtala) aloittaa tammikuussa Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaanina. Neurologian professori arvostaa korkeatasoista tutkimusta ja haluaa Helsingissäkin panostaa tutkimustyön kehittämiseen ja resurssien vahvistamiseen.

Oulun yliopiston lääketieteen dekaani Anne Remes on innostunein mielin. Häntä odottaa vuodenvaihteessa uusi vastuullinen tehtävä, kun hän aloittaa Helsingin yliopiston lääketieteen dekaanina. Remeksen valintaa voi pitää poikkeuksellisena, sillä usein dekaani valitaan oman yliopiston professorien joukosta. Niin Remeskin valittiin tehtävään Oulun yliopistossa.

Dekaanin valintaa valmisteli tiedekuntaneuvoston asettama valmisteluryhmä. Ryhmän puheenjohtajan, akatemiaprofessori Anu Suomalainen-Wartiovaaran mukaan Remeksestä tiedekunta saa kokeneen akateemisen johtajan, joka on toiminut yhteistyössä yliopistosairaaloiden ja valtionhallinnon kanssa.