Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

An­net­tu­ja ohjeita on syytä nou­dat­taa

Miten lintuinfluenssaan pitäisi suhtautua Raahen seutukunnassa? Yhtä vakavasti kuin muuallakin Suomessa.

Lintuinfluenssaa ei ole toistaiseksi todettu Raahen seutukunnassa. Huoletonna täälläkään ei voi kuitenkaan olla, sillä havaintoja lintuinfluenssaviruksesta on tehty varsin lähellä.

Alkuviikosta kuultiin, että Ruokaviraston tutkimuksissa oli todettu lintuinfluenssa kahdesta Sievistä löydetystä lokista. Sievistä on Raaheen vain noin sata kilometriä, linnuntietä sitäkin vähemmän. Sen sijaan Oulaisista kuolleina löydetyt lokit eivät sairastaneet lintuinfluenssaa.

Pohjois-Pohjanmaata ei ole määritelty lintuinfluenssan tartunta-alueeksi. Tässäkin kohtaa on syytä todeta, että ei ainakaan toistaiseksi.

Linnuilla influenssa aiheuttaa ruuansulatuskanavan infektion. Virusta erittyy linnun ulosteeseen saastuttaen herkästi linnun elinympäristöä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan lintusolun ja ihmissolun pintarakenteiden eroista johtuen lintujen influenssavirukset tarttuvat ihmiseen huonosti. Mahdollista kuitenkin on, että ihminen saa tartunnan infektoituneesta linnusta tai linnun ulosteella saastuneesta materiaalista tai ympäristöstä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.