Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Arvo tekee Sik­la-kon­ser­nin vai­keuk­sis­ta joh­tu­van 4,2 mil­joo­nan euron alas­kir­jauk­sen

Liminkalaisen Sikla-konsernin hakeutuminen yrityssaneeraukseen vaikuttaa Arvo Sijoitusosuuskunnan eli entisen Osuuskunta PPO:n tulokseen. Arvo tiedottaa huomioineensa valmisteilla olevassa vuoden 2022 tilinpäätöksessään Sikla-konsernin vaikeudet yhteensä 4,2 miljoonan euron tulosvaikutteisella kertaluontoisella alaskirjauksella.

Sikla Oy on Arvon alueellisen sijoitussalkun kohdeyhtiö. Arvo on Sikla-konsernin emoyhtiössä vähemmistöomistajana alle 20 prosentin osuudella. Lisäksi Arvo on myöntänyt Sikla-konsernille rakennusaikaista rahoitusta yhteensä 5,6 miljoonaa euroa yksittäisiin projekteihin. Osa projektirahoituksesta on vakuudellista.

– Siklan maksuvalmiuden heikkeneminen on valitettava tilanne, jollaisilta ei pitkäaikaisessa sijoitustoiminnassa kuitenkaan voida välttyä. Yrityssaneerauksessa yleensä leikataan velkoja ja arviomme mukaan myös osa Arvon saatavista tulee olemaan leikkauksen kohteena, Arvon toimitusjohtaja Jari Pirinen toteaa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.