AS Moon menetti pisteet kotona

Viime hetken maalit tuottivat tappion.

AS Moonin Aleksi Kylmälän komea maali oli laiha lohtu, kun raahelaiset menettivät ottelun viime minuuttien maaleihin.
AS Moonin Aleksi Kylmälän komea maali oli laiha lohtu, kun raahelaiset menettivät ottelun viime minuuttien maaleihin.
Kuva: Roy Viitanen

AS Moon oli lauantaina kiinni kauden avauspisteissä aina III-divisioonan ottelun loppuhetkille saakka Rovaniemi United iski kuitenkin kaksi maalia nopeaan tahtiin ja vei pisteet 1–2 (0–0) voitolla. Pettymys oli käsin kosketeltava, kun vieraiden maalit syntyivät 87. ja 88. minuutilla.

– Meidän pelaaminen on liian ailahtelevaa. Kävi ihan samalla tavalla kauden avausottelussa Kemissä, kun hyydyttiin johtoasemasta. Meillä on vielä paljon tekemistä, AS Moonin valmentaja Petri Aittola sanoi.

Avausjaksolla peliä hallitsi vierasjoukkue. Kova prässi tuotti ongelmia raahelaisille. AS Moonilla oli parhaat paikat avausmaaliin Aleksi Kylmälän ja Marko Keinäsen laukomista vapaapotkuista.

– Välillä pyöri ihan hyvin, mutta sitten tuli ihmeellisiä pomppusyöttöjä. Olisi pitänyt vain malttaa pelata, Aittola sanoi.

Toisessa päässä kenttää rovaniemeläisillä oli pari loistavaa tilaisuutta maalintekoon, mutta maalivahti Mika Mäki pelasti paraatitorjunnoillaan AS Moonin tauolle tasatilanteessa.

Toisella jaksolla ottelu näytti kääntyvän AS Moonille. Peli kulki avausjaksoa paremmin ja keskikenttäpelaaja Aleksi Kylmälän komea laukaus reilusta 20 metristä vei raahelaiset 1-0 johtoon vajaan tunnin pelin jälkeen.

– Ei ollut mitään hätää alkuun. Pelattiin sen mukaan mitä oli sovittu ja pelin hallinta siirtyi meille, Aittola kertoi.

Johtoasemassa AS Moonin ote kirposi pelistä lähes täysin. Vieraat olivat lähellä tasoitusta jo ennen ottelun loppuminuutteja. Kulmasta vieraat puskivat ylärimaan ja yhden maalin vei paitsio.

Vieraiden juhlat käynnisti vaihdosta kentälle tullut Leevi Ahola, joka pääsi puskemaan tasoituksen varsin vapaasti. Minuuttia myöhemmin Arttu Niemelä päätti rovaniemeläisten hyökkäyksen voittomaaliin.

AS Moonin tuskaa lisäsi vielä lopussa polvensa loukanneen Markku Niskalan poistuminen kentältä. AS Moon ei kaipaisi yhtään kokeneemman kaartin poissaoloa. Lauantaina esimerkiksi hyökkääjä Teemu Aittola oli pöytäkirjassa, mutta Kemi-ottelun loukkaantuminen jätti kärkimiehen vaihtoon koko pelin ajaksi.