AS Moo­nil­la hyvä turnaus Oulussa

Raahelaiset voittivat molemmat ottelunsa harjoitusturnauksessa.

AS Moonin Antti Uusitalo aloitti joukkueen nousun voittoon liigassa pelaavasta FC Kemistä.
AS Moonin Antti Uusitalo aloitti joukkueen nousun voittoon liigassa pelaavasta FC Kemistä.
Kuva: Arkisto / Roy Viitanen

Futsalin ykköseen valmistautuva AS Moon voitti lauantaina Oulussa pelatussa harjoitusturnauksessa tulevan paikallisvastustajansa oululaisen Tervarit ja toisessa ottelussa kaatui liigajoukkue FC Kemi.

– Tästä on hyvä jatkaa valmistautumista kuukauden päästä alkavaan sarjaan. Saadaan vielä hyvä neljän viikon treeni alle ja ollaan tikissä, kun sarja alkaa lokakuussa, AS Moonin valmentaja Janne Hämeenkorpi kertoi.

Turnauksen avausottelussaan AS Moon voitti Tervarit selkein lukemin 13–2. Oululaisryhmällä oli mukana paljon uusia kasvoja, mutta se ei vie AS Moonin voitosta mitään pois.

– Tehtiin kovalla prosentilla maaleja. Hienoja laukauksia ja palloja maaliin takatolpalta, Hämeenkorpi sanoi.

AS Moonin murskajaisia johti Jukka-Pekka Patasen johtama ykköskenttä. Patasen ohella kolmikko Antti Uusitalo, Timi Knuutinen ja Marko Keinänen oli lähes sananmukaisesti liekeissä Oulun Urheilutalolla.

Liigajoukkue FC Kemiä vastaan AS Moon lähti puolustusvoittoisella taktiikalla. Tulosta syntyi paljon paremmin kuin viikko sitten kotona pelatusta ottelusta Sievi FS:ia vastaan.

– Vähäkankaan Janne torjui hienosti maalissa ja jätkät blokkasi hyvin kemiläisten vetoja, Hämeenkorpi kiitteli.

AS Moon kesti FC Kemin paineen ja Antti Uusitalo pääsi lopulta vastahyökkäyksestä tekemään 1–0 maalin. Toisen jakson alussa AS Moon teki 3 maalia lisää ensimmäisten viiden minuutin aikana.

Reilussa tappioasemassa FC Kemi otti liivillisen maalivahdin käyttöön viimeisen 15 minuutin ajaksi ja haki kavennusosumaa.

– Loppu puolustettiin reikäpaitaa vastaan. Sitkeä puolustaminen toimi hyvin. Välillä pallo pomppi meille ja välillä heille. Yksi saatiin sitten tehtyä vielä tyhjiin. Oli kyllä hieno voitto Kemistä, Hämeenkorpi kertoi.

Kaksi voittoa ennakkoon kovista vastustajista tuo varmasti rauhaa joukkueen valmistautumiseen tulevaan kauteen.

– On paremmat fiilikset nyt. Jaksettiin paljon paremmin kuin Sieviä vastaan. Jalat toimi paremmin, kun ei ollut edellispäivän futisottelua rasitteena, Hämeenkorpi sanoi.