AS Moonin peli kulkee va­kuut­ta­vas­ti

Tappioton putki sai jatkoa, kun AS Moon pelasi lauantaina FC Seinäjoen vieraana.

Ville Määtän ja muiden AS Moonin pelaajien kevätkausi on kulkenut hienosti ja joukkue on sarjassa neljäntenä.
Ville Määtän ja muiden AS Moonin pelaajien kevätkausi on kulkenut hienosti ja joukkue on sarjassa neljäntenä.

AS Moon haki futsalin ykkösessä vakuuttavan vierasvoiton FC Seinäjoesta 4–8 (2–5) voitolla. AS Moon on edellisen kerran poistunut kentältä hävinneenä joulukuun alussa.

–Itseluottamus on vahva. Joukkueen peli-idea on kaikille selvä ja tehdään tosissaan tätä hommaa, AS Moonin Marko Keinänen totesi.

Seinäjoella kotijoukkue koitti horjuttaa AS Moonin itseluottamusta pariin otteeseen. 1–0 maali kuittaantui 20 sekuntia myöhemmin Teemu Aittola tasoitusmaalilla.

AS Moon karkasi kahden maalin päähän Marko Keinäsen ja Teemu Harjuhaahdon maaleilla. Sitten oli taas FC Seinäjoen vuoro yrittää, mutta kotijoukkueen kavennusmaali jäi lyhyeksi iloksi. Aleksi Kylmälän ja Antti Uusitalon maalit käänsivät pelin lopullisesti.

Toisella puoliajalla AS Moon meni menojaan. Antti Uusitalo teki toisen maalinsa ja laajaan maalintekorinkiin nousivat vielä Timi Knuutinen ja Jukka-Pekka Patanen.

Aivan loppuun saakka ei AS Moonin keskittyminen kantanut. FC Seinäjoki pääsi viimeisten minuuttien aikana kaunistelemaan loppunumeroita kahdella kavennusmaalilla.

–Vähän lepsuiltiin ja ajatus karkasi puolustamisesta. Yritettiin enemmän vain maaleja, Keinänen sanoi.

AS Moonin kaudet futsalin ykkösessä ovat tähän asti olleet pelaamista säilymisen puolesta. Nyt raahelaiset ovat yltyneet sellaiseen menoon, että suunta on sarjataulukon toiseen päähän. Joukkueesta paistaa kauas itseluottamuksen kasvu. Sarjapaikkakin on ollut käytännössä selvä pidemmän aikaan.

Tällä kaudella liiga-ajatukset tuhoutuivat jo syksyllä, kun AS Moonin peli ei vielä ollut aivan samalla tasolla. Futsalin ykkösen kärjessä liigaan ovat Tervarit 39 ja JoSePa 38.Kärkikaksikon takana ovat tiiviissä ryppäässä TPK 29, AS Moon 28 ja PS Villa 27. Tervareilla on jäljellä kolme ottelua, AS Moonilla neljä ja muilla kärkipään joukkueilla viisi ottelua.

–Pelataan pelit loppuun ja katsotaan mihin se riittää, Keinänen sanoi.

Liigaan nousee suoraan ykkösen voittaja ja kakkonen saa mahdollisuuden karsintojen kautta. Sarjan kärjen vauhtia nähdään Raahessa 11.helmikuuta, kun JoSePa pelaa liikuntahallilla AS Moonia vastaan. Kausi päättyy maaliskuussa pelattaviin kahteen kotiotteluun.