Attendo avaa ensi vii­kol­la – katso vi­deol­ta miltä uusi ra­ken­nus näyttää ilmasta käsin

Vihannin keskustaan avattavassa hoivakodissa on 40 nykyaikaista huonetta ja 42 asiakaspaikkaa.

Uuteen hoivakotiin muuttaa asukkaita ensi viikon keskiviikkona. Muuttomatka ei onneksi ole pitkä, sillä Ukonmäki on kivenheiton päässä Juhannusruususta. Hanna Määttä aloitti juuri Vihannissa pian avaavan Attendo Juhannusruusun johtajana. Uudessa hoivakotirakennuksessa jokaisessa asukashuoneessa on wc ja suihku.
Uuteen hoivakotiin muuttaa asukkaita ensi viikon keskiviikkona. Muuttomatka ei onneksi ole pitkä, sillä Ukonmäki on kivenheiton päässä Juhannusruususta.
Uuteen hoivakotiin muuttaa asukkaita ensi viikon keskiviikkona. Muuttomatka ei onneksi ole pitkä, sillä Ukonmäki on kivenheiton päässä Juhannusruususta.
Kuva: Vesa Joensuu

Vihannin keskustassa avautuu ensi viikon keskiviikkona Attendon uusi hoivakoti. Tällä hetkellä Attendo Juhannusruusu -nimisessä hoivakodissa viimeistellään paikkoja kuntoon, jotta asukkaat voivat muuttaa tiloihin viikon päästä.

Uudessa hoivakodissa on 40 huonetta ja 42 asiakaspaikkaa. Jokaisella on omat huoneet, mutta pariskunnat voivat halutessaan mennä samaan huoneeseen. Tämä tuo muutoksen nykyiseen, sillä vanhassa Ukonmäen rakennuksessa saattaa samassa huoneessa asua kolmekin asiakasta. Muutenkin muutos on iso, sillä Ukonmäessä on painittu rakennuksen sisäilmaongelmien kanssa jo pitkään. Pian asukkaat pääsevät tuliterään rakennukseen, eikä vastaavista ongelmista pitäisi olla mitään tietoa.

– Kyllä asukkaat ovat jo odottaneet kovasti muuttoa. Huoneet on jo jaettu ja paikat tulevat täyteen. Osaan huoneista tulee kaksi henkilöä, mutta kenenkään ei tarvitse olla toisen kanssa samassa huoneessa, jos ei halua, Attendo Juhannusruusu -hoivakodin johtaja Hanna Määttä toteaa.

Uudet tilat ovat kahdessa kerroksessa. Molemmista kerroksista löytyvät ajanvietto- ja keittiötilat.

– Päivätoiminta tulee kokoontumaan tiloissa, eli annamme tilat päivätoiminnan kokoontumiselle ja myös meidän asukkaat voivat osallistua halutessaan heidän ryhmätoimintaan, Määttä valottaa.

Video: Toni Länkinen

Lisää aiheesta keskiviikon 16.10. Raahen Seudussa.

Fakta

Attendo Juhannusruusu

Vihannin keskustaan Kirkkotielle avautuu uusi hoivakoti ensi viikon keskiviikkona.

Juhannusruusussa on 40 nykyaikaista huonetta, joissa kaikissa on wc ja suihku.

Lisäksi yhteisiä tiloja löytyy molemmista kerroksista.

Hoivakodissa on kaikkiaan 42 asiakaspaikkaa.

Henkilökunnan tarkkaa määrää ei vielä pystytä sanomaan, mutta hoitajamitoitus 0,6 hoitajaa asiakasta kohti tulee täyttymään.

Uudessa hoivakodissa asukkaiden vuokrat nousevat, koska rakennus on uusi ja tilat ovat väljemmät ja paremmat.

Hoivakodissa on oma valmistuskeittiö, jossa valmistetaan asukkaille ateriat.

Asukkailla on myös mahdollisuus osallistua ruoanlaittoon, ja jokainen saa tarvittaessa apua ruokailussa.

Hoivakodin johtajana aloitti muutama viikko sitten Hanna Määttä. Hänen edellinen työpaikkansa oli Oulun yliopistollisen sairaalan vanhuspsykiatrian osastolla.

Vanha Ukonmäen hoivakotirakennus puretaan.