Avo­tu­len teko kiel­let­ty: Ol­lin­saa­ren pals­toil­le ei ole tulossa lupaa gril­li­ka­tok­sel­le

Ollinsaaren viljelypalstoilla ei saa pitää tulta. Siksi sinne ei voi rakentaa grillikatosta. Tämän kannan otti kaupunginhallitus.
Ollinsaaren viljelypalstoilla ei saa pitää tulta. Siksi sinne ei voi rakentaa grillikatosta. Tämän kannan otti kaupunginhallitus.

Kaupunginvaltuutettu Jonne Törmikankaan (ps) valtuustoaloite grillikatoksen rakentamisesta Ollinsaaren viljelypalstojen vuokraajille on saanut tyrmäävän vastaanoton kaupungin hallinnossa.

Raahen kaupunginhallitus kallistui myötäilemään kaupungingeodeetti Risto Karhun näkemystä, ettei kaupunki sen enempää kuin viljelijätkään voi rakentaa grillikatosta palstoille, koska avotulen pitäminen vaarantaisi Ollinsaaren asuntoalueen.

Grillipaikkaa karsastetaan myös siksi, että siihen kohdistuisi todennäköisesti ilkivaltaa ja paikka pitäisi pitää siistinä.

Raahen kaupunki on vuokrannut aarin kokoisia viljelypalstoja Ollinsaaresta. Palstan voi saada yhdeksi kasvukaudeksi kerrallaan. Palsta on käytettävissä keväästä vuoden loppuun.

VIljelypalstoja ei ole tarkoitettu muuhun käyttöön kuin palstaviljelyyn, vaikkakin viljelijät mielellään viettävät aikaa palstallaan aurinkoa ottaen ja grillaten.

Koska pelastuslain mukaan avotulta ei saa tehdä eikä pitää toisen maalla ilman maanomistajan lupaa, avotulen teko Ollinsaaren viljelypalstalla ei ole sallittu.

Omalla hiili- tai kaasugrillillä grillaamista se ei estä. Se on edelleen sallittua.

Asia menee vielä kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Juttua on muokattu 14.12. klo 13. Grillaaminen omalla hiili- tai kaasugrillillä on edelleen palstoilla sallittu.