Bändi pystyyn ja rokki soimaan

Mikko von Hertzen vieraili Raahessa opastamassa nuoria muusikonalkuja. Von Hertzen Brothersin kitaristi-laulaja kannustaa nuoria soittamaan.

Mikko von Hertzen kävi Raahessa opastamassa nuoria muusikkoja. Mikko von Hertzen kävi Raahessa opastamassa nuoria muusikkoja. Mikko von Hertzen kävi Raahessa opastamassa nuoria muusikkoja. Mikko von Hertzen ja <span class="type--person">Mark Bértenyi</span>.
Mikko von Hertzen kävi Raahessa opastamassa nuoria muusikkoja.
Mikko von Hertzen kävi Raahessa opastamassa nuoria muusikkoja.
Kuva: Toni Länkinen

Von Hertzen Brothers -yhtyeen keulakuva Mikko von Hertzen vieraili Raahessa keskiviikkona. Visiitti liittyi Rock Academy -toimintaan, joka käynnistyi Raahessa viime keväänä.

Von Hertzen on halunnut olla auttamassa nuoria muusikonalkuja vuonna 2011 Turussa perustetussa Rock Academyssä jo usean vuoden ajan.

– Silloin, kun me olimme nuoria, olisi ollut maailman siisteintä saada oppia idoleilta, kuten Epuilta tai Hurriganesilta. Se olisi ollut kullanarvoinen homma. Nyt me voimme antaa eteenpäin meidän tietoa nuorille. Nuorten pitäisi löytää tämän (akatemian) piirin, koska täällä on ammattilaisia, jotka haluavat jakaa knowhow´ta (tietotaitoa). Ja tämä on myös vuorovaikutteista, eli ei ole kyse siitä, että tulen vain kertomaan asioita. Inspiroidun myös paljon nuorten tekemisestä, kun kuulen ja näen miten he kehittyvät, von Hertzen kertoo.

Akatemia toimi pitkään pelkästään Turussa, mutta viime keväänä se laajeni Raahen lisäksi muutamaan muuhunkin kaupunkiin.

Rock Academy Finlandin porukka on kiertänyt tänä vuonna kaikissa akatemian kaupungeissa. Raahen visiitillään porukka päätti, että tänne on tultava vielä tänä vuonna uudestaan. Siihen mennessä tavoitteena on löytää Raahen seutukunnasta uusia bändejä mukaan akatemiatoimintaan.

– Tullaa tänne uudestaan puhumaan bändeille ja kertomaan mitä bändit voivat tästä saada, Turku Rock Academyn vastaava tuottaja Mark Bértenyi toteaa.

Raahesta on akatemiassa toistaiseksi mukana kaksi bändiä: Sleep Among Lions ja Merop. Raahelainen musiikkimies Kauko Ilkko kertoo, että bändit ovat ainakin toistaiseksi olleet erittäin tyytyväisiä akatemian antiin.

– Kyllä ne ovat tykänneet. Kaikki on mennyt niin kuin ajateltiinkin. Se antaa potkua heille, kun tulee motiivi, että on mahdollisuuksia päästä keikalle vaikka Turkuun, Kemiin tai Rovaniemelle. Monesti ei ole oikein motiivia treenata, jos vain soitat omassa pikkukaupungissa, Ilkko korostaa.

Lisätietoja Raahen Rock Academystä saa nettiosoitteesta: https://www.nastanetti.fi/rockacademyraahe/.

Lue lisää Rock Academystä ja Mikko von Hertzenistä perjantain 11.10. Raahen Seudusta.

Fakta

Rock Academy

Turussa alkunsa vuonna 2011 saanut akatemia antaa nuorille muusikoille ilmaiseksi oppia ja tukea musiikillisella uralla.

Laajeni Turun lisäksi viime keväänä muutamaan muuhunkin kaupunkiin, joista Raahe on yksi.

Tällä hetkellä akatemiassa on mukana kaksi raahelaisbändiä (Sleep Among Lions ja Merop).

Mukaan toivotaan uusia bändejä Raahen seutukunnasta. Lisätietoja saa nettiosoitteesta: https://www.nastanetti.fi/rockacademyraahe/.

Akatemian mankelin on käynyt läpi jo useita kymmeniä bändejä.